Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Dassai

Dassai

 

Kevés sörfőzde vállalkozott Japánban arra, hogy a hagyományos sörök készítése mellett visszaadja az ősi szakék tekintélyét, azonban az Asahi csúcstermékének, a Dassai Sakénak sikerült ez a csodás célkitűzés. A kiváló szakék története Japán történelmi múltjába vezet.

Az ősi Japán Yamaguchi prefektúrájában egykor vidrafesztiválok, azaz „Otter Festivalokat” derítették jókedvre az embereket, innen kapta a nevét a napjainkban is méltán népszerű Dassai Sake. Akkoriban számtalan vidra úszkált a folyókban, és egy szórakoztató szokással dobták fel az emberek hétköznapjait: a partra úszva mindig lerakták a zsákmányolt halakat, mintha egy fesztiválon akarták volna bemutatni őket. Nemcsak a régi legendákban, hanem a japán költeményekben is gyakran szó esik a vidrafesztiválokról, amiket Dassaiként is emlegetnek. Egy híres haikuköltő, Masaoka Shiki egészen odáig ment, hogy Dassainak nevezte magát, mert úgy terítette szét a könyveit a szobájában, ahogyan a vidrák halat helyeznek a folyópartra.

A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak. A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. Már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.

Rendezés:
Cikkszám: R4836
Rendelhető
12.990 Ft
Cikkszám: R4839
Jelenleg nem rendelhető!
5.550 Ft
Cikkszám: R4837
Rendelhető
19.350 Ft
Cikkszám: R4838
Rendelhető
33.990 Ft
Cikkszám: R5246
Rendelhető
204.990 Ft