Damoiseau
A vállalat sikertörténete jóval korábban, az 1940-es évek elején vette kezdetét.
Egy régi amerikai kutatás szerint az embernek 7 évente el kell gondolkodnia a szakmai váltás ötletén. Roger Damoiseau tudtán kívül ezt a bölcsességet követte, amikor 1942-ben elszánta magát egy éles váltásra: mérnöki múltját maga mögött hagyva belevágott a cukornádiparba, és megvásárolt egy elég drága birtokot Bellevue-ben. Cukoripari tevékenységében a rumkészítés került az előtérbe, így születtek a híres Damoiseau rumok!
1968-ban Rogert a fia követte a társaság vezetői székében, aki még tovább fejlesztette a vállalkozást, és egyre fényesebb szintre emelte a vállalat rumkészítését. 1995-ben Hervé Damoiseu lett a Damoiseau vállalat elnöke, és fivére, Jean-Luc gondoskodott a gyártásról. 1978-ban a derék Jean-Luc master distiller lett, és húga, Sandrine népszerűsítette a brandet a nagy rendezvényeken.
A napsütéses mikroklíma és a mészköves talaj nyerő kombinációt ad a cukornádtermesztéshez, az ebből fakadó rumkészítéshez. A Grand Terrén egy pompás lepárlóüzem működik, ahol évről évre különleges Damoiseau rumokat készítenek a mesterek. Az élen Jean-Luc Damoiseauval, aki egyszerre tölti be a vállalat master distilleri és igazgatói pozícióját.