Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Connemara

Connemara

A Connemara Whisley-t készítő Cooley Distillery Írország Louth megyéjében, a Cooley-félszigeten található. A Cooley sikertörténete azzal kezdődött, hogy 1987-ben John Teeling szemet vetett egy állami burgonyapálinkafőzdére. Megvette a céget, és innentől alaposan felpörgette a dolgokat: még két év sem kellett neki ahhoz, hogy whiskylepárlóvá alakítsa az üzemet, két hatalmas column stillel. A Cooley lepárló column still és pot still eljárást egyaránt használ a whiskykészítés során. Az ír whiskey-k többségével szemben a Cooley nem három, hanem csak kétszeres lepárlást használ (ahogyan ez a Kilbeggan esetében is történik). Ugyanis az a Cooley filozófiája, hogy a harmadik desztillálás nagyon finom aromáktól fosztaná meg a whiskey-t, ezért a kétfázisú lepárlás mellett kötelezték el magukat.

Megnyitása óta a Cooley közel 300 érmet nyert versenyeken, ami egy elképesztő mennyiség, egyúttal a minőség csalhatatlan ismérve. 2008-ban a Cooley lett Európa legjobb lepárlója, 2009-ben pedig az év lepárlójává választották.

A tőzeg Írországban is őshonos, és az árpamalátázás szárítási szakaszában tőzeget használtak. Később azonban az ír lepárlómesterek a 19. század elejétől inkább az Amerikából olcsóbban importált szenet használták erre a célra, a tőzeges ír whiskey meg úgy eltűnt, mintha sosem létezett volna. Csaknem két évszázadot kellett ugranunk az időben, hogy a Cooley Distillery ismét kísérletezni kezdjen a tőzeges whiskey-vel Írországban. 1999-ben robbant be a piacra a Connemara Irish Peated Whiskey. Connemara egyébként egy egészen vad terület Írországban, és nevéhez hűen a Connemara whiskey is vadul játszik a füstös-tőzeges aromákkal. A Cooley Distillery kapcsolatba lépett a tőzeg tudományában jártas Gordon Mitchellel, egy skót lepárlóval (aki később az Arran Distillery akapítója lett Skóciában), és az ő segítségével jött el Írországba a tőzeges whiskey reneszánsza.

Rendezés:
Cikkszám: R0340
Rendelhető
19.950 Ft
Cikkszám: R4699
Jelenleg nem rendelhető!
17.490 Ft
Cikkszám: R2734
Jelenleg nem rendelhető!
12.990 Ft
Cikkszám: R0339
Rendelhető
11.650 Ft 9.950 Ft
Cikkszám: R1490
Rendelhető
21.990 Ft