Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Nem kell Cognac-ig menni, a minőségi brandy pár kattintással megrendelhető

A konyak, borpárlat, brandy témakör folyamatosan félreértéseknek ad teret, helyet, ami persze nem meglepő. Kevesen ismerik fel a lényeges különbségeket, és inkább bele sem vesznek a részletekbe. Mi sem tesszük ezt, ehelyett igyekszünk tiszta szeszt önteni a virtuális pohárba.

 

A brandy színe sok mindent elárul a milyenségéről

A jellegzetes mély árnyalat nem a boszorkánykonyha egyik titkos fogásának köszönhető. A lepárlás után az értékes nedű tölgyfahordó ölelésében érlelődik. Minél tovább tart ez a nász, annál ízletesebb és színvilágilag sötétebb ital jön létre. Ami egyben a minőség fokmérőjeként is emlegethető.

Az, amiért a konyak más, az eredetvédelem. Az eredetvédett italok számtalan jogszabálynak, törvényi előírásnak kötelesek megfelelni. Így lép a képbe Cognac tartomány, de még a tölgyfahordók származási helye sem mellékes. Sőt, a szőlőfajták egymáshoz viszonyított aránya is meghatározott.

A brandy-t, mint italtípust nem kötik ilyen paragrafusok, ami nyilván kétélű fegyver. Mert egyrészt sokkal szabadabb az előállítás, ugyanakkor másrészt több esély adódik a visszaélésre. Ezért nem mindegy, hogy milyen forrásból szerzi be az ízlelőbimbóinak kedves italt. Ha a prémium kategória versenyzői érdeklik, akkor negatív élmények nem érhetik a kortyolás élvezetes szakaszában.

Akkor a fiatal brandy nem túl jó “ivótárs”?

Nem igazán. Ahhoz, hogy a nedű elérje azt a karakterességet, ami amúgy a sajátossága, a jellegzetessége, nélkülözhetetlen az idő. Pontosabban annak múlása. Ez nem azt jelenti persze, hogy mostantól csak a húszéves verziók jöhetnek számításba.

Tartalomhoz tartozó címkék: brandy brandy ár