Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

A skót whisky és a hordók kapcsolata

Őrölt gabona erjesztésével és lepárlásával készül.

Aromájáért a tölgyfa hordóban történő érlelés felel. Igen, ez nem más, mint a whisky, amelynek speciális, szigorú törvényekhez kötött fajtája a skót whisky. A fenséges nedű legalább három évig pihen tölgyfa hordókban, de a felhasznált alapanyagok minőségére is kiemelt hangsúlyt helyeznek az előállítás során. Nem véletlen, hogy kimagasló színvonalat képvisel a világszerte nagy népszerűségnek örvendő skót whisky. Több fajtáját ismerjük, s az egyedi aromáért a felhasznált hordók felelnek.

Az édeskés-kesernyés ízvilágtól kezdve egészen az erősen füstös ízig megtalálhatóak az italok a skót whisky kínálatban. Külön iparág fejlődött ki a hordógyártás köré, így a Skót-felföldön található hordógyárban hagyományos eljárással újítják fel az Amerikából érkező hordókat, de újakat is gyártanak a whisky előállításával foglalkozó üzemek számára. Cooperage hordógyára turistaként is látogatható, ám annak érdekében, hogy a gyártási folyamatot ne zavarják meg a vendégek, egy üvegezett látogatófolyosóról szemlélhetik a kádárok munkáját. Jól látható tehát, hogy a skót whisky tradicionális, és a vonatkozó előírásoknak is maximálisan megfelelő gyártási folyamata szigorú szabályok szerint történik.

Az alapanyagok körültekintő összeválogatásától kezdve egészen az ital aromáját megadó hordók gyártásáig igaz ez.  Nem véletlen helyeződik komoly hangsúly a hordókra, ugyanis bebizonyosodott, a skót whisky számtalan izgalmas aromáját annak is köszönheti, milyen életutat bejárt hordókat használnak fel az érleléshez a gyártók. A sherrys, boros, sörös hordókban rejlő lehetőségeket íz szempontjából rendszeresen kihasználják.

Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek