TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az armagnac a legrégebben gyártott francia borpárlat. Már a középkorban is ismert volt gyógyító hatásáról. Készítéséről a 14. századtól kezdve vannak feljegyzések. A konyakhoz hasonlóan az armagnac is fehér bor lepárlásával és érlelésével készül. A filoxéra-járványt követően ellenálló fajtákkal telepítették be az itteni ültetvényeket is, amelyek közül borpárlathoz főként az Ugni blanc, a Folle Blanche és a Colombard szőlőt használják. Több mint 175 év tapasztalat és munka, valamint e nemes ital iránti olthatatlan szenvedély van a Castaréde Armagnac VSOP minden egyes cseppjében. A Castaréde család 6 generációja foglalkozik armagnac-kal, 1832-ben ők voltak az elsők, akiket hivatalos armagnac kereskedőként jegyeztek be. A Castarède armagnac-okat átlagosan kétszer annyi ideig érlelik, mint a törvényi előírás. Így a minimálisan megengedett 5 év helyett, VSOP palackozásukban nincsen 10 évnél fiatalabb összetevő. Illatában és ízében harmonikus édes-virágos, vaníliás aromák fedezhetők fel.
Származási hely:
i
|
Franciaország |
Régió: | Armagnac |
Lepárló/ Gyártó: | Castarede Distillery |
Palackozó: | Castarade |
Érlelési kategória: | V.S.O.P. |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását szobahőmérsékleten vagy jégre töltve javasoljuk
|
Illat: | Érett, diós, mézes édesség, virágos, melengető fűszerek, kakaó, aszalt szilva, mazsola.
|
Íz és lecsengés: | Krémes, lágy, az illatában felismert jegyek köszönnek vissza ebben az érett, mégis friss italban. Lecsengése közepesen hosszú, végig nagyon kiegyenlített, érett és gazdag aromákat mutat.
|
Szín: | Borostyánsárga |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyaszthatjuk önmagában, kevés jégre töltve, vagy egy kiváló koktélhoz keverve.
|
Weboldal: |
Vélemények
Írja meg véleményét!
Igazolt vásárlás
|
2020. 10. 30.