TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az armagnac a legrégebben gyártott francia borpárlat. Már a középkorban is ismert volt gyógyító hatásáról. Készítéséről a 14. századtól kezdve vannak feljegyzések. A konyakhoz hasonlóan az armagnac is fehér bor lepárlásával és érlelésével készül. A filoxéra-járványt követően ellenálló fajtákkal telepítették be az itteni ültetvényeket is, amelyek közül borpárlathoz főként az Ugni blanc, a Folle Blanche és a Colombard szőlőt használják. A lepárlás a szüretet követő télen zajlik, és legkésőbb március 31-ig be kell fejezni azt. Az armagnac-ra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A párlatot francia tölgyfából készült, 400 literes hordóban érlelik, a Napoleon változat esetében 10 évig. Az ital jellege hasonlít a VSOP változathoz, de annál sötétebb, teltebb színnel, és mélyebb, érettebb aromával bír. Illatában és ízében harmonikus édes-virágos, vaníliás aromák mellett intenzívebb aszalt gyümölcsös jegyek fedezhetők fel.
Származási hely:
i
|
Franciaország |
Régió: | Armagnac |
Lepárló/ Gyártó: | Castarede Distillery |
Palackozó: | Castarade |
Érlelési idő: | 10 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását szobahőmérsékleten vagy jégre töltve javasoljuk
|
Illat: | Érett, diós, mézes édesség, virágos, melengető fűszerek, aszalt szilva, mazsola. |
Íz és lecsengés: | Krémes, lágy, az illatában felismert jegyek köszönnek vissza ebben az érett italban. Lecsengése közepesen hosszú, végig nagyon kiegyenlített, érett és gazdag aromákat mutat. |
Szín: | Mahagóni |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyaszthatjuk önmagában, kevés jégre töltve, vagy egy kiváló koktélhoz keverve. |
Weboldal: |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!