TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Mokos Meggybor egy igazán kiváló gyümölcsbor, melyben az édes és savanykás zamatok tökéletesen kiegészítik egymást. A Palkonyán termő napon tökéletesre érett meggyet kézzel szüretelik, majd a szüretelést követően azonnal megkezdik a feldolgozást. A kézműves borászati eljárásának köszönhetően a palkonyai meggy megőrzi egyedülálló gyümölcsösségét és aromáját. Minden egyes palack Mokos Meggyborhoz kizárólag 100% palkonyai meggyet használnak fel, mely a pincészethez tartozó gyümölcsösben terem. A kiváló minőségű gyümölcsnek és a borászok szakértelmének köszönhetően egyedülálló ízvilágú és aromájú prémium minőségű meggybor született.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Palkonya |
Borvidék: | Villányi borvidék |
Pincészet: | Mokos Pincészet |
Gyümölcs: | Meggy |
Jelleg: | Édes |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 7-10°C |
Illat: | A Mokos Meggybor illatában a tökéletes érett, lédús meggy varázslatos aromái dominálnak, mely enyhe édeskés jelleggel egészül ki. A kézműves borászati eljárásnak köszönhetően a gyümölcsbor magában hordozza a meggy karakterének legjavát, így illatában is egyedülálló élményt kínál. |
Íz és lecsengés: | Egyedülálló zamatában a meggy jellegzetes savanykás íze édes jegyzetekkel egészül ki. A prémium minőségű palkonyai meggy tökéletessége rendkívül erőteljesen megmutatkozik a gyümölcsbor zamatában. A Mokos Meggybor ízében a harmonikus ízek és a tökéletes kiegyensúlyozottság a meghatározó. A Mokos Meggybort mindazoknak bártan ajánljuk, akik kedvelik a gazdag zamattal rendelkező gyümölcsborokat, de a markáns édesség helyett egy különlegesebb savanykás édes ízegyüttesre vágynak. |
Ezekhez ajánljuk: | Pompás zamata önmagában fogyasztva is tökéletes érvényesül, de desszertek és gyümölcssaláták mellé is remek választás. |
Vélemények
Annyira megkedveltük, hogy azóta már ajándékba is adtuk, sőt, az ország egyik legkomolyabb borvidékére, a Tokaj-Hegyaljára is eljutott a jóvoltunkból.