Aperol Spritz
Észak-Olaszországból származik ez az enyhén kesernyés, mégis édes, savanyú, és fanyarkás, gyöngyöző ital. Az olaszok a „Spritz” fogalmát már régóta dédelgetik, de az Aperolnak sikerült kultikussá tenni a saját alapanyagukkal ezt a változatot. Bár az Aperol Spritz nem tekint vissza túlságosan hosszú múltra, de néhány itthoni bártender iskola és egy hazai tévés személyiség a receptúrát szinte kőbe vésték.
Remek Long Drink nyáron is, és sok narancs hozzáadásával, még télen is nyugtató egyben frissítő aperitif.
Recept:
• 9cl Prosseco
• 6cl Aperol
• 3cl Szóda
Aperol Spritz recept
A hozzávalókat egy megfelelő méretü borospohárba (vagy Aperol Spritz pohárba) tesszük. Jeget és narancs szeleteket helyezünk (!!!) a pohárba, és óvatosan felkeverjük. (Extra opció: Hogy minél jobban megtartsuk a prosecco-ónk szénsav tartalmát, egy spirális szárú bárkanálon végig futtatva öntsük bele a pohárba.)
Ital | Cikkszám | Kiszerelés (L) | Adag/Üveg |
Aperol [1L|11%] | R0220 | 1 | 16,67 |
Bortolomiol Prosecco Miol Frizzante [0,75L] | B0735 | 0,75 | 8,33 |
Furlan Prosecco Frizzante [0,75L|11%] | C0173 | 0,75 | 8,33 |
Mionetto Prosecco DOC Brut Pezsgő [0,75L] | C0301 | 0,75 | 8,33 |