Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Woodford

Woodford Whiskey

Kentucky a Bourbon Mekkája, és az amerikai whiskey szívcsakrájában olyan csúcsbrandek uralják a piacot, mint a Brown-Foreman, a Jim Beam, a Diageo vagy a Heaven Hill. Kentucky államban született, az amerikaik kedvence, a Bourbon, és a legősibb lepárlók egyike, a Woodford Reserve is itt található, amely maga a whiskeyre desztillált történelem.

A Woodford Reserve épülete már 1780-ban is whiskylepárlással foglalkozott. 1812-ben Elijah Pepper vette át a főzde irányítását, és úgy döntött, ideje elkészíteni a saját borsos italát Old Pepper Whiskey néven. Elijah nemigen gondolta, hogy ez a lepárló még 200 év múlva is aktívan működni fog, és szerves részévé válik az amerikai whiskey-kultúrának, illetve a Bourbon-tradíció örökségének.

Később Elijah fia vette át a családi bizniszt, és az Oscar Pepper Distillery névre váltottak. Közben Dr. James C. Crow, a skót kémikus-fizikus kieszelt egy furmányos eljárást, ami hozzájárult a Bourbon whiskygyártás fejlesztéséhez, és ez a lepárlónak is kedvezett. Kicsivel később a Pepper família eladta a distillery-t, így azt ezután James Graham és Leopold Labrot üzemeltette. 1970-ben ideiglenesen leszállópályára került a Bourbon készítés csillaga, eladták az összes felszerelést, és szünetelt a lepárlás. Aztán ismét felélénkült a pörgés az iparág körül, és a trendre felfigyelve a Brown-Foreman újraépítette a főzdét, modern és innovatív szemlélettel vágott bele a Kentucky Bourbon művészetébe.

A lepárló 2000-től történelmi emlékhelynek minősül, a brand pedig manapság a Brown-Foreman birtokában van. 1996-ban robbant be a piacra a Woodford Reserve, és hiába van a Brown-Foreman portfóliójában a Jack Daniel’s whiskey, a Woodford maradt az igazi zászlóshajó a márkák között. A Woodford Reserve saját hordóban érleli a whiskeyjeit, ezeket ugyanazok a kádárok készítik, akik a Jack Daniel’s whiskey hordóit.

Rendezés:
Cikkszám: R0729
Rendelhető
15.290 Ft
Cikkszám: R2067
Jelenleg nem rendelhető!
17.890 Ft
Cikkszám: R2606
Jelenleg nem rendelhető!
21.190 Ft
Cikkszám: R3084
Jelenleg nem rendelhető!
16.390 Ft
Cikkszám: R3137
Jelenleg nem rendelhető!
16.990 Ft
Cikkszám: R3884
Jelenleg nem rendelhető!
15.290 Ft