Vylyan Pincészet
Villány a csodák földje, ami a vörösbortermelést illeti: az itt élő emberek megalkuvást nem ismerő szorgalma, sziklaszilárd elkötelezettsége adja a borvidék ellenállhatatlana vonzerejét. Itt alapították a Vylyan Pincészetet, amely számtalan remek borral szerzett már örömöt a minőségi italok kedvelőinek. Egyre többen ismerik a Vylyan Ördögöt, a Vylyan Kakas Rosét, a Vylyan Duennium Cuvée-t, a Vylyan Kszít és a többi nemes tételt.
A villányi Vylyan Pincészet filozófiája szerint szép bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A Vylyan Pincészet a kezdetektől azon dolgozik, hogy a lehető legjobb bort tegye a műfaj szerelmeseinek asztalára. Egy becses bor karakterének kialakításakor a folyamat alfája és omegája a szőlő, ez határozza meg a fenségesen finom Vylyan borok zamatát. A gyártó ars poétikája szerint a bor és a művészet szervesen összefonódnak egymással: a villányi dűlőkön mindkettő egy belső szükségletből született, a Vylyan Pincészet művészet iránti igényéből. Készítői rengeteg törődést, szeretetet és gondoskodást invesztáltak minden egyes korty borba, és Vylyanék hisznek abban, hogy a minőségi boraikat mértékekkel fogyasztók jobb emberré válnak!
A kisharsányi Fekete-hegyen, a Vylyan szőlőterület szívében alakították ki a birtok központját, és ez szemléletes, jelképes kifejeződése a pincészet termőültetvényhez, szőlőültetvényhez való kötődésének. 1992 és 2004 között a Vylyan csapata 120 hektáron telepített ültetvényt. A 7000 tőke/hektáros sűrűség nagyszerűen gondoskodik arról, hogy minden évben szép termésből készülhessenek az enigmatikus Vylyan borok. A Vylyan Pincészet szakemberei saját bevallásuk szerint olyan odafigyeléssel nevelgetik a birtokon lévő szőlőt, mintha az a saját gyermekük lenne, és segítenek a legnemesebb tulajdonságai kiteljesedésében. A borok érlelése magyar és francia tölgyfából készített 225 literes hordókban történik, és 15 ászokhordót használnak az aromák finomhangolásához. A Vylyan Pincészet nem állandó borreceptúrával dolgozik, hanem szüretről szüretre, évről évre alakítgatja az italokat, a szőlő és az évjárat sajátosságaihoz igazodva. A Vylyan vörösborok általában 12-18 hónapot töltenek hordóban, majd 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek a boltok polcaira.
A Vylyan Pincészet a művészet iránti rajongás jegyében adott teret az Ördögkatlan fesztiválnak, ahol a minőségi borok mellett a kultúra is kiemelt szerepet kap. A Vylyan művészi címkepályázata alkotásra ösztönözte az érdeklődőket, és Művészi Hordó kiállítást is szerveztek.