TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Csóka igazi ritkaság. Az őshonos csókaszőlő hazánkban a kadarka előtt termett és mára gyakorlatilag el is tűnt. A fajta különlegessége miatt annak megmentése és birtokunkon történő újbóli meghonosítása mellett döntöttünk. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel karöltve 2004 tavaszán érdekes kísérletbe fogtunk, melynek során kadarkát oltottunk a csókaszőlővel. A kísérlet sikerült, s immár 4000 tőkénkkel ma Magyarország legnagyobb Csóka ültetvényének büszke birtokosai vagyunk! Kedveljük ebben az ősi fajtában, hogy nem szorítható skatulyába. Egyedi arcát ebben a viszonylag meleg évjáratban a hecsedli, a pemetefű cukorka és az aszalt meggy jegyei jellemzik. Közepes testű, szép savakkal bíró bor a gasztronómia számára.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Villányi borvidék |
Pincészet: | Vylyan Pincészet |
Szőlőfajta: | Csóka |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2019 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 14-15 °C |
Ezekhez ajánljuk: | Magyaros ételek, „piros” halételek, olasz tészták, s paradicsomos ételek mellé ajánljuk.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!