TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A pince sötétjén lustán moccan, vörös tüzét szórja, ha gyertya fellobban… A bor, minek hagyománya van, és hitünk szerint ez a tradíció Szekszárdról gyökerezik. A bor, amiről Garay Jánosnak is az élet jutott eszébe. A bor, miben szoros szövetségben fonódik össze múlt és jelen, s így mutatják a jövőbe vezető utat. A bor, amit szinte elsőként készítettünk el, amint lehetőség nyílt rá. A bor, mi mérföldkőként jelzi nekünk a 1993-as esztendőt, amikor is Vesztergombi Ferencet választották az ÉV BORÁSZÁNAK. 1991 óta készítünk ismét Szekszárdi Bikavért. Összetételében nem változott az eltelt évek alatt. Kékfrankos adja a testét és gerincét, Cabernet Sauvignon a rengeteg fűszert és mélységét, Merlot a kedvességét lágyságát, a Kadarka pedig a lelkét. Ha odafigyelünk a Bikavérre, mesél nekünk elmúlt századokról, hagyományokról, a temérdek szőlőben végzett munkáról és talán egy kicsit a szekszárdiságról. Hosszan érleljük hagyományos, nagy (10-50hl) tölgyfa hordókban. A hordóban eltöltött 2 év alatt simulnak össze az önálló fajták, teljesednek ki és vállnak egy új egésszé. Hitünk szerint a Bikavér nem való barrique hordóba. Egy tradicionális bor esetében mi ragaszkodunk a hagyományainkhoz. Fogyasztását ajánljuk: Magyaros - hagymás, paprikás ételekhez. Tartalmas sültekhez, A holland Basiron, a spanyol háromtejes Los Cameros, juh, trappista és egyéb félkemény sajtokhoz.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Vesztergombi Csaba Pincészete |
Szőlőfajta: | Bikavér |
Felhasznált szőlő: | Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Kadarka |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2021 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Magyaros - hagymás, paprikás ételekhez. Tartalmas sültekhez, A holland Basiron, a spanyol háromtejes Los Cameros, juh, trappista és egyéb félkemény sajtokhoz.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!