TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A szekszárdi borvidék egyik legkisebb dűlője a 21 hektáros Gurovica neve szerb eredetre és birtokosra utal. Védett, három oldalról zárt, dél felől nyitott terület sovány, vörösagyagos talajjal, az innen érkező borokban egyedi sóssággal. A 21-ből közel 8 hektár a Takler családé, innen készül 2017-óta ez az elegáns, fűszeres és közepes testű kékfrankosuk. A kézzel szüretelt szőlő válogatás után bogyózva erjedt tartályban, majd 13 hónapon át használt magyar és francia hordókban érett.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Takler Pincészet |
Szőlőfajta: | Kékfrankos |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2020 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 15-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Vadhúsokhoz, sertésből és marhából készült ételekhez ajánljuk.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!