TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Starlino Hotel építészeti kialakítását a Torino Distillati felépítése ihlette. Itt készülnek napjaink legjobb aperitifjei, a Starlino Rosso Vermouth, a Starlino Rosé Aperitivo, a Starlino Aperitivo Arancione és a Starlino Aperitivo Elderflower. Az épületet art deco stílusban álmodták meg, és szemet gyönyörködtető panorámát kínál a Monvisóra, a Piemont régió magasra merészkedő gyönyörű hegycsúcsára. A mi kilátásaink is csodásak lesznek, ha megkóstoljuk a Starlino ikonikus italait!
Itt, Torino mellett található az aperitivo szülőhelye. Egy nagyszerű forrásvidék, ahol zseniális italok sokasága születik az ürömből, a kifinomult szőlőből, a gyógynövényekből, a vaníliából és a gyömbérből!
A Starlino receptjét Denis Muni és Beppe Ronco találta ki. Mindketten több mint 20 éves múlttal rendelkeztek a Torino Distillatinál. Régóta a festői Piemont régióban élnek, a kisujjukban volt a környék botanikai kincsestára. Pályafutásuk tekintélyes részét vermutok és aperitivók készítésével töltötték, tehetségüket a The Hotel Starlino változatos termékcsaládjának a megalkotására fordították. A Rosso Vermuth Bourbon mindent megváltoztató fordulópontot jelentett az italok ízfejlesztésében: a két férfiú itt döbbent rá, hogy a hordós érlelés milyen selymesen lágy és fűszeres aromákat hoz a borok aromakarakterébe. A Starlino Rosé és Arancino változatok szintén sok izgalmat tartogattak a kísérletező elmék számára. Denis és Beppe egy minden korábbinál természetesebb, friss íz létrehozására törekedtek, amely könnyedén keverhető tonikkal, szódával, habzóborral, illetve önmagában, jéggel fogyasztva szintén egészem különleges élményt nyújt. Ennek a remekbeszabott aperitifnek a narancs a gravitációs középpontja, eköré szerveződik az összes többi fontos aroma. A Trebbiano borszőlő már eleve isteni alapot biztosít a nagyszerű ízek kibontakozásához. Kortyolása közben egyre erőteljesebben bizsergeti a nyelvünket a grapefruit, a narancs- és citromhéj. És ha mindez még nem lenne elég, egymás után érezzük a szánkban az üröm, a bodza, a szegfűszeg a kakukkfű és az angyalgyökér által létrehozott komplex aromakaraktert.
A 6 hónap tartó rozsdamentes acéltartályos érlelés hihetetlenül összetett ízélményt ad. Egy olyan aperitifet ismerhetünk meg ebben az italban, ami könnyen az új kedvencünkké válhat. Az aperitif színe az aranyló napra és a narancsra emlékeztet, gyorsan kedvet csinál a kortyoláshoz! Ez a borbázisú aperitif a játékos fűszeresség, a trópusi zamattobzódás és narancshéj izgalmas keveréke. Nemcsak önmagában ízlelgetve, de egy jó proseccóba öntve szintén felemelő élményt nyújt, több formában is érdemes kipróbálni!
Származási hely:
i
|
Olaszország |
Lepárló/ Gyártó: | Starlino |
Palackozó: | Biggar & Leith |
Alapanyag: | Bor és fűszerek |
Gyümölcs: | Narancs |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Enyhén behűtve vagy jégretöltve ajánljuk a fogyasztását. |
Illat: | Ikonikus illata gyümölcsös és enyhén fanyar. Már itt érezhető a zamatos citrus és az édesebb narancs közötti kontrasztok közeledése és egybeolvadása, meghintve a más fuvallatokat képviselő grapefruittal. |
Íz és lecsengés: | Végigsuhan a nyelvünkön az üröm, a vad bodza, a lédús narancs és a mediterrán citromhéj üdesége. A melengető fűszeresség még szélesebbre tárja az ízek kapuját.
Hosszú lecsengése egy valóságos óda a narancsos ízekhez és az ital botanikai komponenseihez. |
Szín: | Narancs |
Ezekhez ajánljuk: | Kiváló alapanyag különleges kevert italokhoz, és önmagában is csodálatos élményt nyújt |
Weboldal: | www.thestarlino.com |
Vélemények
Írja meg véleményét!
Igazolt vásárlás
|
2023. 08. 16.