TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A tétel alapját kiváló, szeptemberi szüretelésű Glera szőlő adja, melyet kizárólag kézzel szüretelnek a legmagasabb minőségi elvárások szerint. A pincészetben a szőlőt kíméletesen préselik, majd válogatott élesztőkkel rozsdamentes acéltartályokban lassú erjesztési folyamaton mennek keresztül. Ezt a pezsgőt a Metodo Classic technikával állítják elő, így a prosecco íze és karaktere még gazdagabb és kifinomultabb lesz. A Solicum Metodo Classico válogatott élesztők és nádcukor hozzáadásával kerül palackozásra, majd a palackban legalább 24 hónapig érlelődik. A palackban történő érlelés adja meg azt a komplex és lekerekített karaktert, amiért ez a kiváló proseccot annyira szeretjük.
Származási hely:
i
|
Olaszország |
Régió: | Olaszország >>> Valdobbiadene |
Földrajzi eredetvédettség: | D.O.C.G. |
Pincészet: | Soligo |
Felhasznált szőlő: | Glera |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Érlelés módja: | Méthode Traditionnelle |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 5-8 °C fokra visszahűtve ajánljuk a fogyasztását.
|
Illat: | A frissen sült kenyér klasszikus élesztős aromáit aromás fűszernövények, például rozmaring és sárga vadvirágok illata kíséri.
|
Íz és lecsengés: | Ízletes, intenzív és nagyon tartós zamatvilággal rendelkezik, melyben az édes, briósos jegyek és gyümölcsösség dominál.
|
Ezekhez ajánljuk: | Alkalmas jól felépített első fogásokhoz, rizottókhoz és kagylókhoz. Tökéletes fontos, kiemelt alkalmak kísérőjeként.
|
Maradék cukor | 1 gramm/liter |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!