TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A „shin” az egység, az „integritás” az „önazonosság”, amely a szamurájok életének egyik legfontosabb szervezőelve. Maga az egyensúly, amely a shin whiskyk harmonikus szerkesztésű aromakarakterében is megnyilvánul, a fenséges japán párlatokért rajongó fanatikusok legnagyobb örömére! A Shin italai olyan tévedhetetlenül csábítják a whiskyműértőket, mint egy bájos gésa, vagy a cseresznyevirágzás testet-lelket felüdítő szépsége. Mi kell egy ikonikus japán whiskyhez? Az országban kiemelkedően finom ízeket adó Mizunara hordó és Ken Usami zseniális tudása, aki a Shinobu Distillery első számú whiskyblendere. A bölcs Usami ismeri a whiskykészítés csínját-bínját, és biztos kézzel választotta ki a legfinomabb malt whiskyket, amelyek az összekeverés után egy japán Mizunara hordóban érlelve nyerték el ízeik végső kiteljesedését. A Shin Malt Mizunara eszményi egyensúlyt teremt a fás jegyzetek és a Mizunara szantálfás árnyalatai között, az összképet pedig gyümölcsös, borsos és fűszeres aromahullámok tartják. Ken Usami, a Shinobu Distillery master blendere ismét kitett magáért! A whisky világában mesteri tudással felvértezett úriember magabiztosan zongorázik az aromák meglehetősen széles palettáján, és elegánsan ötvözi a fenséges japán ízeket. Ez történt a Shin 10 Years Mizunara Oak Finish Whisky esetében is. Usami összegyűjtötte a legnemesebb malt whiskyket, a végső érlelést pedig a Japánban Jolly Jokernek számító, felbecsülhetetlen értékű Mizunara Oak tölgyfahordóra bízta. És Usami finomhangolt a whisky aromakarakterébe egy olyan tökéletes belső egyensúlyt, ami a szamurájok filozófiájának is az egyik központi szervezőelve. Ebben a whiskyben páratlan egyensúlyt alkot a fás ízkomponens a Mizunara tölgyfahordó szantálos, kissé füstös kontúrjával. Az említett aromák mellé felfejlődik a malátás és a gyümölcsös zamatrétegek is, egy kis fűszerességgel kiegészülve. Ez egy remekül sikerült párlat, amiről mi sem tanúskodik ékesebben, mint a San Franciscóban rendezett 2020-as World Spirit Competition, ahol ez a whisky az előkelő kettős aranyérmet kaparintotta meg, ráadásul még kategórianyertes is lett. A Shin 10 Years Mizunara Oak Finish Whisky természetes színezékek nélkül, hidegszűrés nélkül kerül a boltok polcaira, hogy a whiskyrajongók a maga teljességében élvezhessék az ízeit.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Blended Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Shinobu |
Palackozó: | Shinobu |
Alapanyag: | Maláta |
Érlelési idő: | 10 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Japán Mizunara tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
|
Illat: | Illata egy valóságos óda a japán aszalt gyümölcsökhöz. Egyszerre érezhetjük az aromaáramlásban a mazsola és a vanília ellenállhatatlan édességét.
|
Íz és lecsengés: | Ízében a vanília és az aszalt gyümölcsök zamata bűvöli az ízlelőbimbókat, keleti fűszerekkel megspékelve. Természetesen a Mizunara-tölgyfahordós érlelésből származó szantálfás ízek sem hiányozhatnak ebből a remek italból. Lecsengésében a szantálfa és az édesség örvénylése érvényesül.
|
Szín: | Borostyán |
Ezekhez ajánljuk: | Kiváló értékeit önmagában fogyasztva élvezhetjük igazán.
|
Egyéb érdekesség: | Non-Chill Filtered |
Nemzetközi elismerések, díjak: | SFWSC - Dupla Arany - 2020 , AISC - 95 Pont Arany - 2020 |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!