Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Redbreast

Redbreast ír whiskey kínálatunk

A Redbreast a single pot still kategória egyik királya, ha ír whiskeyben gondolkodunk. A címkéjén vörösbegyet villantó brand olyan fenomenális párlatokkal nyűgöz le minket, hogy néhány korty után az emberrel tényleg madarat lehetne fogatni! A Redbreast egyike azon kevés single pot still whiskeyknek, amiket az 1900-as évek elejétől gyártanak (a whiskeyfajta másik híres képviselője a Green Spot).

A brand históriája 1857-ben kezdődött. Ekkor alapították a W& A Gilbey vállalatot. A start szerénynek mondható, hiszen a londoni Oxford Street és a Berwick Street sarkán lévő alagsori pincében gyújtották be először az üzleti fejlődés rakétáit. A vállalat eleinte nem is whiskeykkel, hanem borkereskedéssel foglalkozott. A Gilbey’s-nek kapóra jött Nagy- Britannia és Franciaország 1861-es kereskedelmi megállapodása, amelynek nyomán Gladstone brit miniszterelnök 12 shillingről 2 shillingre csökkentette a francia borok vámját.  A Gilbey’s a kezdetektől sikeres volt, és pár éven belül fiókvállalatokat nyitott Dublinban, Belfastban és Edinburghben.

1887-ben már olyan jól ment a Gilbey’s szekere, hogy a John Jameson & Sonnal is együttműködést alakítottak ki. A régi feljegyzések szerint 1912 augusztusában jelent meg először a vállalat zászlóshajója, a Redbreast Whiskey. Azért került vörösbegy a mára klasszikussá váló ír whiskey címkéjére, mert a cég akkori elnöke lelkes madárrajongó volt.

Rendezés:
Cikkszám: R1170
Raktáron
21.850 Ft
Cikkszám: R4144
Jelenleg nincs készleten!
135.990 Ft