TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A szakét a jelenlegi császár, Naruhito 2019-es koronázására tervezték, és azóta is ajándékba adják a császári palota tiszteletreméltó vendégeinek. Az ünnepi alkalom nemcsak a palack tartalmának megalkotásában, hanem a külső megjelenítésében is fejedelmi benyomást kelt. A merész íz és az elbűvölő palackdizájn már-már fényűző! Ennek az ajándéknak egy császár is örülne!
A palack, főként annak tartalma feldobja a japán kultúrával ismerkedő családtagokat, barátokat és ismerősöket, ragyogó hangulatot kölcsönöz minden rendezvénynek. A japánoknál kevés Souhana szakét gyártanak, ez egy rendkívül ritka és előkelő ital a Felkelő Nap Országában. A Souhanát kifinomult, részletesen kidolgozott eljárással készítik. Eredeti változatnál 55%-kal kevesebb fényezett rizsből készül, szemben a hagyományos Junmai Ginjóval, amelynél a rizsfényezési arány 60%. A Souhana szakéhoz minden esetben sajátos Souhana élesztőt használnak, és a háromlépcsős cefrézést alacsony, 10 Celsius-fok körüli hőmérsékleten végzik. A Souhana készítésekor a szakémesterek megőrzik a tradicionális ízvilágot. Nem vitás, a Souhana egy valóságos luxusszaké a maga kategóriájában, fenséges és kiegyensúlyozott, kifejezetten az igényes szaké szerelmeseinek tervezve.
A Souhana szaké immár 100 esztendeje áll a minőség szolgálatában, az ország nagy bankettjein ezzel a szakéval rajzolnak mosolyt az ünnepségek díszvendégeinek arcára. Megtisztelő minősége és fejedelmi zamata miatt óriási áhítat övezi a szakéfogyasztók körében. A Souhanát mindig a legnagyobb ünnepeken szolgálják fel, a kifejezés jelentése szerint „mindenkinek boldogságot és szeretetet ad”. A Souhana egy válogatott Junmai Ginjo kiváló minőségű alapanyagokból, a Tamba sörfőző mesterek tradicionális technikáinak alkalmazásával.
Az Edo-korszakban az volt a szokás Japánban, hogy a törzsvendégek a Souhana-nak nevezett pénzt adták az éttermek és vendéglátóhelyek személyzetének az ünnepségek során.
A Souhana szaké remekül passzol a Tempurához az Unagihoz, a pekingi kacsához és az édes-savanyú sertéshúshoz. A szaké hűtve vagy szobahőmérsékleten egyaránt felemelő élményt nyújt.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!