TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A hetedik évfordulós sörünk egy aszú hordóban, aszú szemeken két évig érlelt flamand vörös ale lett, de mit is jelent ez a gyakorlatban?
A flamand vörös egy tradicionális sörtípus Belgiumból, annak is a nyugati területéről származik, általában a "hagyományos" sörélesztőn kívül, Lactobacillust és alkalomadtán Brettanomyces-t is használnak az erjesztéshez, amitől savanyú és gyümölcsös karaktert egyaránt kap a sör. Jellemző rá a hosszú, fahordós érlelés, ami még jobban felerősíti a savas hatást. A sötétebb malátás -, aszalt gyümölcsös -, és fahordós jegyek miatt "Belgium burgundijaként" is hivatkoznak rá a műértők. Legismertebb tételeit a stílusnak a Rodenbach főzde készíti az 1800-as évektől.
A mi esetünkben is egy speciális élesztőkultúrát és egy klasszikus flamand vörös receptet használtunk az alapsörhöz, majd a sört a HOLDVÖLGY-től kapott tokaji aszús hordókban érleltük két évig, ráadásul kézzel válogatott aszúszemeken pihentettük a sört a hordóban.
A végeredmény pedig egy igazi kuriózum lett, valahol a sör és egy jó tokaji aszú határmezsgyéjén. Színre vöröses-barnás, az aszús, édes, brandys (aszalt sárgabarack) jegyek szépen kiegészítik a sör savanyú, funky-s, "lambicos" jegyeit. A hordós érlelés ad egy diós, mandulás plusz réteget a sörnek, a 13.7%-os alkoholtartalom ellenére nem lóg ki belőle az alkohol, balanszos, kortyolgatós tétel.
A csomagolás természetesen a sörhöz méltó módon exkluzív: MONYO logóval ellátott parafadugós zárás a mini pezsgős 0,375l-es palackon, dombornyomott címkével.
Boldog hetedik születésnapot MONYO Brewing!
A flamand vörös egy tradicionális sörtípus Belgiumból, annak is a nyugati területéről származik, általában a "hagyományos" sörélesztőn kívül, Lactobacillust és alkalomadtán Brettanomyces-t is használnak az erjesztéshez, amitől savanyú és gyümölcsös karaktert egyaránt kap a sör. Jellemző rá a hosszú, fahordós érlelés, ami még jobban felerősíti a savas hatást. A sötétebb malátás -, aszalt gyümölcsös -, és fahordós jegyek miatt "Belgium burgundijaként" is hivatkoznak rá a műértők. Legismertebb tételeit a stílusnak a Rodenbach főzde készíti az 1800-as évektől.
A mi esetünkben is egy speciális élesztőkultúrát és egy klasszikus flamand vörös receptet használtunk az alapsörhöz, majd a sört a HOLDVÖLGY-től kapott tokaji aszús hordókban érleltük két évig, ráadásul kézzel válogatott aszúszemeken pihentettük a sört a hordóban.
A végeredmény pedig egy igazi kuriózum lett, valahol a sör és egy jó tokaji aszú határmezsgyéjén. Színre vöröses-barnás, az aszús, édes, brandys (aszalt sárgabarack) jegyek szépen kiegészítik a sör savanyú, funky-s, "lambicos" jegyeit. A hordós érlelés ad egy diós, mandulás plusz réteget a sörnek, a 13.7%-os alkoholtartalom ellenére nem lóg ki belőle az alkohol, balanszos, kortyolgatós tétel.
A csomagolás természetesen a sörhöz méltó módon exkluzív: MONYO logóval ellátott parafadugós zárás a mini pezsgős 0,375l-es palackon, dombornyomott címkével.
Boldog hetedik születésnapot MONYO Brewing!
Ízkarakter: | Édes>>>Gyümölcsös |
Sörfajta: | Barrel Aged Imperial Flanders Red Ale |
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Sörgyár: | MONYO Brewing Co. |
Sörfajta: | Red ale |
Szín: | Vörös |
Limitált kiadás: | Limitált kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását jól behűtve javasoljuk. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | Az Év Sörfőzdéje 2015 |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!