Method & Madness
Egy üdítően finom, aranyló színű ír whiskey mindig zseniális, különösen akkor, ha rendhagyó hordós érleléssel kísérletezik: a magyar erdőkből származó kocsánytalan tölgyfahordós érleléssel!
„– Módszeresnek kell lenni, de nem fedezhetsz fel új dolgokat vállalkozókedv nélkül” – vallja Karen Cotter, a Midleton mikro-lepárló szakembere. A brand valósággal sportot űz abból, hogy nem mindennapi hordókat keressen az érleléshez, így vetettek szemet a magyar területen, gazdag vulkanikus talajon növő Kárpátok tölgyfa fajtájára. Ebből a sajátos mikroklímából sarjadt ugyanis a Quercus Petrarea, a Virgin Hungarian Oak. A friss whiskey készítői összekötötték az alkotóelemek közötti láthatatlan vonalakat, és a tölgy izgalmas zamatadó fáját a Single Pot Still Irish Whiskeyvel keverték. A furmányos kombináció egy limitált kiadásban került kiadásra, és megintcsak bizonyítja, milyen csodákat tartogat számunkra az emberi kreativitás.
Egy igazán eredeti whiskyhez kell egy kis módszeresség, még több őrülettel! Ebből az elvből indít a Method & Madness Single Pot Still Hungarian Oak Whisky a Midleton Didtillery kísérleti műhelyének elixíre! A történetnek van magyar vonatkozása, hiszen az aromahangolás középpontjában a hazai kocsánytalan tölgyfahordóban finishelték. A párlat ebben nyerte el frenetikus, elmélyült aromakarakterét, amely szervesen összefonódik a Single Pot Still ír whiskeyjével.