TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Nevét a Hidaspetre dűlőről kapta, mely Szekszárd egyik legjobb dűlője, dél-keleti fekvésű, talaja kötött agyagos, mészköves. 35 éves szőlőtőkékről szüreteljük a szőlőt, terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szüreteljük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.
A Cabernet Franc mint fajta Bordeux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon a többi bordeux-i fajtával együtt. Más országokban Cuvée alapanyagként használják, önállóan nem hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló borok készülnek belőle.
Sötétvörös színű, illatában aszalt szilva, vörös húsú erdei gyümölcsök, tölgyfahordós érlelésnek köszönhető enyhe vanília, fahéj, ízében kerek gyümölcsös, határozott vonalú, lecsengése hosszú, fűszeres. A Cabernet Franc nagyon kedves, testes, telt vörösbor. Nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. Fogyasztását 16 °C -on ajánljuk.
A Cabernet Franc mint fajta Bordeux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon a többi bordeux-i fajtával együtt. Más országokban Cuvée alapanyagként használják, önállóan nem hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló borok készülnek belőle.
Sötétvörös színű, illatában aszalt szilva, vörös húsú erdei gyümölcsök, tölgyfahordós érlelésnek köszönhető enyhe vanília, fahéj, ízében kerek gyümölcsös, határozott vonalú, lecsengése hosszú, fűszeres. A Cabernet Franc nagyon kedves, testes, telt vörösbor. Nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. Fogyasztását 16 °C -on ajánljuk.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Hidaspetre dűlő |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Mészáros Borház |
Szőlőfajta: | Cabernet Franc |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2022 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16 °C |
Ezekhez ajánljuk: | Sertésből és marhából készült ételekhez kiváló, de vashúsok mellé fogyasztva is remek választás.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!