TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. A dűlő jellegzetessége az idős 35 éves szőlőtőkék illetve a vörös agyagos talaj (terra rosa), mely különleges ásványosságot ad ennek a bornak. A Kékfrankos a Kárpát medencében őshonos fajta, minden adottsága megvan arra, hogy híres világfajtává váljon. Ez a kiváló fajta és ez a különleges dűlő lehetővé teszi, hogy nagy bort készíthessünk, melynek feltétele a gondos odafigyelés.
Terméskorlátozást alkalmaztunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15 kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.
Sötét rubinvörös szín, illatában aszalt szilva, szilvalekvár. Szájban száraz, kifogástalan egyensúly, a magas alkoholtartalom nem teszi nehézkessé. Érett taninnal és lekerekedett savaival komplex ízhatású bor, melyet aszalt szilva, szeder íz díszit. Fogyasztását 16 °C -on ajánljuk.
Terméskorlátozást alkalmaztunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15 kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.
Sötét rubinvörös szín, illatában aszalt szilva, szilvalekvár. Szájban száraz, kifogástalan egyensúly, a magas alkoholtartalom nem teszi nehézkessé. Érett taninnal és lekerekedett savaival komplex ízhatású bor, melyet aszalt szilva, szeder íz díszit. Fogyasztását 16 °C -on ajánljuk.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Bodzási dűlő |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Mészáros Borház |
Szőlőfajta: | Kékfrankos |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2019 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16 °C |
Ezekhez ajánljuk: | Ajánljuk sült disznó- és marhahúsokhoz, paprikásokhoz, vadpecsenyékhez, márvány sajthoz.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!