TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Amikor japánban több mint száz évvel ezelőtt teret nyert a Matsui Shuzo-féle lepárlás, még csak szakét-t és szósut készítettek. A whiskyk csak később kerültek sorra. Bár mára a szigetországban komoly whiskygyártási kultúra alakult ki, de a mai napig van több olyan gyártó, aki Skóciából származó alapanyagot is használ az általa japánban készített italaihoz. Az egyik ilyen gyártó és termék a Kurayoshi Pure Malt Whisky. Ez egy 100% -os malátázott árpa whisky, amely alapanyaga Skóciából kerül a japán gyártóhoz. A rézüstökben történő lepárlás után legalább három évig ex-bourbon hordókban érlelt whisky igazán szépen bizonyítja a japánok szakértelmét. A Kurayoshi legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméke telt és kiegyensúlyozott, aromájában mazsolát, dióféléket és vaníliát idéz.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Pure Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Kurayoshi Distillery |
Palackozó: | Matsui Shuzo Distillery |
Alapanyag: | Árpamaláta |
Érlelési idő: | 3 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Ex-Whisky hordó |
Használt hordók: | Ex- Bourbon |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását szobahőmérsékleten, langyos víz hozzáadásával, vagy jéggel ajánljuk. |
Illat: | Illatában a dió és a mazsola tökéletes egyensúlya érződik |
Íz és lecsengés: | Ízében a fiatalos fűszerek mellett kimagasodik a vanília és a mandula. Közepes, finoman kiegyensúlyozott lecsengés jellemzi. |
Szín: | Szalmasárga |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyasztását első sorban önmagában ajánljuk. |
Weboldal: | matsuiwhisky.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!