Harahorn
A Harahorn egy norvég hegyről és a misztikus jávorszarvas-nyúlról kapta a nevét. A norvég gingyártás csúcsa a Harahorn Norwegian Pink Gin és a Harahorn Norwegian Gin.
A norvég gin diadala Grimstadból indult útjára, a Det Norske Brenneri kisüzemi kézműves lepárlóban, ahol készítettek már schnappsot, norvég single maltot, 2015 őszén pedig létrejött az azóta világhírű Harahorn kézműves gin. Odd Johan Nelvik, az egyik alapító elmondta, hogy több mint egy évet töltöttek a gin finomhangolásakor teszteléssel, hogy kialakítsák a legfenségesebb receptet. A boróka és az áfonya összehangolása lett az aromakarakter kulcsa, a kettő egyensúlya kölcsönöz utánozhatatlan egyediséget a Harahornnak. Az ütem központját jelentő Grimstadban régebben egy rebarbarabort készítő gyár is működött, és a hagyomány folytatásaként manapság is hozzáadnak a Harahorn ginhez egy kis rebarbarát.
Már a Harahorn beindítása is ígéretesnek bizonyult, hiszen ez az ikonikus gin 2015 tavaszán megszerezte az aranyérmet a San Franciscóban szervezett World Spirit Competition-ön.