TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A márka zászlóshajója, amellyel 1995 szilveszterén a MIR űrhajó fedélzetén is koccintottak, matt fekete üvege pedig világszerte ismertté tette.
A Freixenet Cordon Negro Brut egy kellemes, gyümölcsös ízű pezsgő. Hosszantartó ízhatása a Parellada szőlőnek illetve az alapbor 14-16 Celsius fokon történő 10-12 napig történő fermentációjának köszönhető.
Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy az aromaanyagok nagy része épségben maradjon.
Könnyű, nagyon modern cava, gyümölcsös karakterrel a 3 Penedes vidéken őshonos szőlő felhasználásával.
Halványsárga szín, élénkzöld jegyekkel. Kifinomult, bőséges buborékok felfelé áramlása koronát képez a pohár tetején. Zöldalma, körte tónusok a mediterrán gyümölcsökkel (barack, dinnye, ananász) kombinálva citrusos alapon, az egészet gyönyörűen egyensúlyozza a palackos erjesztésre jellemző mandulás aromajegyek.
Viszonylag enyhébb, de hosszú és elegáns lecsengés.
Származási hely:
i
|
Spanyolország |
Pincészet: | Freixenet Pezsgőpincészet
|
Felhasznált szőlő: | Parellada, Macabeo, Xarel-lo |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Érlelési idő: | 1.5 év |
Érlelés módja: | Méthode Traditionnelle |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 6-8°C |
Ezekhez ajánljuk: | Remek aperitif, de könnyű szárnyasokhoz, fehér húsú ételek mellé is kiváló.
|
Weboldal: |
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2021. 10. 01.
Nagy kedvencem. Főleg mióta volt alkalmam személyesen is ellátogatni a Freixenet pincészetbe. Ennél már csak a Prosecco Extra Dry a finomabb, de az egy másik (ár)kategória. :)
|
2021. 01. 08.
Hát ez észrevétlenül elfogyott. A palack nehéz és nem átlátszó ezért nem látni/érezni mennyi van még benne.
Finom.
Finom.
|
2018. 06. 20.
Ha még nem kóstoltál Cavat , hát ez legyen az. Felveszi a versenyt a legjobb pezsgôkkel is. Kellemes citrusos ízvilág, nyári esték, pezsgôfürdô, barátok.