Freixenet pezsgő kínálatunk
Élvezzük az életet! Ez a Freixenet cava filozófiája, hiszen a Barcelonától délre fekvő napsütéses Penedés régióban minden a mediterrán életörömről, a durranó pezsgősüvegekről szól. És a caváról, meg a fenséges bizsergésről, amit az ünneplő családok és barátok az első korty Freixenet buborékok ízlelgetése közben éreznek.
Minden 1861-ben kezdődött, amikor Francesc Sala Ferrés megalapította első vállalkozását, és bort importált Amerikába. Eredeti pincészete még ma is működik, miután a Freixenet vállalat helyreállította, és kis mennyiségben napjainkban is készítenek itt cava eljárással Freixenet pezsgőt.
Romantikus, mégis igaz: a vállalat alapjait egy 1911-ben kötött házasság alapozta meg. Pedro Ferrer és Dolores Sala Vivé, a híres Casa Sal pincészet örököse nemcsak az életüket kötötték össze, hanem egy világhírű pezsgőimpériumnak is elvetették a magját. Pedro agyában versenyeztek egymással a jobbnál jobb üzleti elképzelések, Dolores elképesztően szertágazó ismeretekkel rendelkezett a borokat illetően, és ez a szinergia teremtette meg a Freixenet pezsgő hátterét. Mindkettejükben úgy pezsgett az innováció szándéka, mint jó pezsgőben a buborékok, ezért úgy döntöttek, hogy a tradicionális bor helyett valami sokkal merészebb ötlethez nyúlnak, és elkészítik az összetettebb cava módszerrel finomhangolt pezsgőket, amelyek forradalmasították a pezsgőkészítést. Dolores és Pedro számára nyilvánvalóvá vált, hogy valahol a világon mindig rendeznek egy hatalmas ünnepséget, ahol mi mással koccintanának a sikerekre, mint egy Freixenet pezsgővel! Új pezsgőjüket a vásárlók eleinte Pedrot et Freixenet néven ismerték, mivel a La Freixeneda nevű szőlőben termesztették. Így született a Freixenet pezsgő elnevezése, amelyet napjainkban már világszerte ismernek.
A traditionelle módszerrel készített pezsgő akkor érte el legnagyobb áttörését, amikor az 1930-as években már eljutott Amerikába is, New Jerseyben nyitottak fióküzletet. Az 1940-es években tragikus fordulat következett be a vállalat életében: a spanyol polgárháborúban Pedro, legidősebb fiával együtt az életét vesztette, és Dolores három lányával vette át a cég irányítását. A cég növekedése lelassult, ám az ikonikus új pezsgő, a Nevada Charta bemutatása új lendületet adott a fejlődésnek. 1957-ben Dolores nyugdíjba ment, és a vállalatot fia, az innovatív szemléletű Josep Ferrer vette át. A Freixenet pezsgő lett az első olyan cég Spanyolországban, amely pneumatikusan préselte a szőlőt, saját élesztőt készített a fermentáláshoz, és az úttörője lett a szigorúan ellenőrzött erjesztés eljárásának is. Josep nagyban, nemzetközi terjeszkedésben gondolkodott: az volt a célja, hogy mindenki Freixenet cava pezsgőkkel ünnepelje az élet ünnepi pillanatait. Josep igyekezete meghozta gyümölcsét: 1980-ra a Freixenet a világ egyik legnépszerűbb brandje lett a hagyományos módszerekkel készített pezsgők piacán.