TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Dassai szaké egy rendkívül érdekes japán eseményre, a vidrafesztiválokra, vagyis az „Otter Festivalokra” épül. A név a Yamaguchi prefektúrára utal, mivel az ősi időkben eszméletlenül sok vidra úszkált a helyi folyókban. A vidráknak volt egy érdekes szokása: a partra úszva mindig lerakták a zsákmányolt halakat, mintha egy fesztiválon akarták volna bemutatni őket. Az ősi japán költeményekben gyakran szó esik a vidrafesztiválokról, amiket Dassaiként is emlegetnek. Egy neves haikuköltő, Masaoka Shiki egészen odáig ment, hogy Dassainak nevezte magát, mert úgy terítette szét a könyveit a szobájában, ahogyan a vidrák halat helyeznek a folyópartra.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Most bemutatunk egy szakét, amely bársonyos ízekkel és díjnyertes helyezésekkel hívta fel magára a műfaj fanatikusaink figyelmét. A Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake Japán egyik legtisztább szakéja, amelyben 23%-os a rizs fényezettsége. Fenséges rétegeket fedezhetünk fel benne. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Most bemutatunk egy szakét, amely bársonyos ízekkel és díjnyertes helyezésekkel hívta fel magára a műfaj fanatikusaink figyelmét. A Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake Japán egyik legtisztább szakéja, amelyben 23%-os a rizs fényezettsége. Fenséges rétegeket fedezhetünk fel benne. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!