Gin és tonik, az örök szerelem
Sokat beszéltünk már arról az előző cikkeinkben, hogy a gin nem olyan ital, ami egyetlen koktélként definiálható. Igen, az tény, hogy a legtöbben úgy ismerik, mint a tonik elengedhetetlen társát, de ettől még önmagában is megéri a pénzét. Kifejezetten jó ötlet többféle variációt is megkóstolni mindenféle hígítás vagy kevergetés nélkül. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a gintonik mellett sem, ami milliók kedvence, viszont amiről kevesen tudják, hogy kicsit sem mindegy miből és hogyan készül!
A gin és a tonik sem mindegy honnan származik
Azt talán mondanunk sem kell, hogy egy igazán minőségi koktélba nem kerülhet szedett-vedett alkohol. Még akkor is, ha ez keverés, nem adódhatnak össze olyan silány minőségre utaló tulajdonságok, amik végül oda vezethetnek, hogy a pohárba öntött kortyok ihatatlanok legyenek.
Ugyanakkor sokan addig jutnak el, hogy az alkohol legyen rendben, a többi annyira nem lényeges. Pedig az, nagyon is lényeges! A prémium tonik nem a megszokott, bárhol kapható, roppantul olcsón beszerezhető fajta. Sokkaltöbbet kínál a szokványos fajtájához képest, és ehhez a koktélhoz ez a minimum, ami nélkülözhetetlen. A fűszerezés is olyan tényező, amiről sokan nem is tudnak. Még, hogy fűszerezés? Hiszen csak össze kell önteni a két összetevőt, nem? Nem! Ezzel el is érkeztünk egy újabb fontos ponthoz, ami a napnál is világosabbá teszi, hogy a gintonik készítés csak kicsit öntögetés és nagyon művészet.
Melyik ideálisabb az erős vagy a gyengébb gin?
Akadnak gyártók, akik igazán ütős variációkat készítenek, amelyek tényleg ütnek. Ezek a ginek is megfelelőek természetesen, ízlés függvénye mindez.