A Jim Beam a bourbon király
A Jim Beam bejárta és meghódította a nagyvilágot. Nem most kezdte a pályafutását, nem csoda tehát, hogy világszerte tízmilliók rajonganak érte. Tény, a bourbon dimenziójában hamisíthatatlan egyeduralkodó.
Mikor is született a Jim Beam?
Ennek megválaszolásához konkrétan a XVIII. századig kell visszarepülnünk, ami azért nem akármekkora időugrás. Az meg pláne nem mindennapi fordulat, hogy azóta, vagyis több mint kétszáz éve mit sem változott a brand által palackozott whisky minősége. A megbízhatóságnak ez olyan foka, ami aligha múlható felül, és aminek a tényleges értéke felbecsülhetetlen.
A klasszikus bourbon az esetében nem egy jól hangzó túlkapás, nem is egy marketing fogás, hanem a színtiszta igazság, és talán pontosan ezért annyira vonzó, különleges és egyedi. A recept több mint két évszázada változatlan. Ez a gyökerekhez való hűség, elhívatottság, a tradíciók mindenek feletti tiszteletben tartása szerves részét képezi mindannak, amit a márka itt és most a jelenben képvisel. Visszatérve a receptúrához az is tudható, hogy 51%-ban kukoricából és forrásvízből készül, illetve az érlelési idejét kizárólag frissen égetett hordóban töltheti, 4 éven át. Ez az alap, és ezek a kritériumok nem olyasvalamik, amiket elmoshat az eső, elfújhat a szél, hanem olyan törvények, amiket bár kőbe nem véstek, de a hagyományok belül épülnek fel.
Milyen ízvilágot testesít meg a Jim Beam?
Lágy, elegáns, kifinomult, tölgyes-vaníliás-karamellás. Szavakkal aligha kifejezhető az ízkomplexitás, amit minden egyes csepp kínál, ezért a legjobb tapasztalatszerzési módszer kétségtelenül a kóstolás.