TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Ca’di Rajo pincészetet 2005-ben alapította a Cecchetto család, de bortermelői tapasztalataikat már 1931 óta gyűjtik. A belussera hagyományos művelési mód szerves része Veneto régió borkészítési kultúrájának, de csak kevesen – köztük a Ca’di Rajo pincészet – választja a mai napig a borművelés e módszerét.
A ma rendkívül népszerű habzóborok széles választékának a Ca’di Rajo Mito az egyik legüdébb színfoltja. Kellemes gyümölcsösségével és lágy szerkezetével kiemelkedik a tartomány többi buborékos itala közül. Az akácvirág intenzív aromája finom eleganciát kölcsönöz az italnak az alma, a citrom és a grapefruit jegyek mellett. Tökéletes aperitif sajttálak mellé, vagy kiváló kísérője lehet tésztaételeknek és tenger gyümölcseinek, mint például az osztrigának vagy a garnélaráknak. Kiegyensúlyozott, testes és harmonikus; igazi olasz különlegesség.
Származási hely:
i
|
Olaszország |
Régió: | Olaszország >>> Veneto |
Pincészet: | Ca'di Rajon Pincészet |
Felhasznált szőlő: | Glera, Chardonnay és Pinot Blanc |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 6-8°C |
Ezekhez ajánljuk: | Könnyed, száraz pezsgő, így aperitifként fogyasztva kiváló, de nyári salátákhoz vagy fehér húsú szárnyasból készült fogásokhoz is remek.
|
Weboldal: |