TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az olasz Ca’ di Rajo pincészet, Glera szőlőfajtából, Charmat eljárással készített száraz habzó bora. Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés, 11% alkohol. Fogyasztását 6-8°C-on javasoljuk.
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők. A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.
Fogyassza örömmel!
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők. A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.
Fogyassza örömmel!
Származási hely:
i
|
Olaszország |
Régió: | Olaszország >>> Veneto |
Pincészet: | Ca'di Rajon Pincészet |
Felhasznált szőlő: | Glera |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 6-8°C |
Ezekhez ajánljuk: | Könnyed, száraz pezsgő, így aperitifként fogyasztva kiváló, de nyári salátákhoz vagy fehér húsú szárnyasból készült fogásokhoz is remek. |
Weboldal: |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!