TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Május utolsó hetében megrendezésre kerül Skóciában a Feis Ile fesztivál, ami az Islay régió kultúráját és szellemét hivatott ünnepelni ez a 10 napos rendezvény.
Skócia és az Islay régió nagy ágyúja a Bunnahabhain kapott is az alkalmon és elkészítette kifejezetten erre az eseményre a Bunnahabhain Canasta Cask Whisky-t, ami egy igazi skót whiskykülönlegesség. A nevében található Canasta egy a Williams & Humbert által készített isteni édes bor, ami Pedro Ximenez sherry és száraz Oloroso vegyítéséből készül. Ennek a csodás tételnek a hordójában érlelték, ami kivételesen jól passzol a Bunnahabhain édesebb, lágy vonalvezetéséhez. A Pedro Ximenez képviseli az édes ízvilágot, míg az Oloroso a fűszeresebb jegyekért felelős. A whisky lelke a hordózás és ezt pontosan tudta a Bunnahabhain is. Emeljük kalapunkat a kiváló hordó választás előtt, aminek köszönhetően erre a különleges fesztiválra egy ilyen mesés whiskyt tudtak készíteni. A 75% Oloroso és a 25% Pedro Ximenez bizonyul a tökéletes aránynak, hiszen a Bunnahabhain alap párlatában is már bővelkednek az édes jegyzeteket. Ahogy a Bunnahabhaintől megszokhattuk hűtve szűrés és hozzáadott színezék nélkül kerül a palackba, emberes 51,2%-os alkoholtartalommal.
Ezen csodás együtt állásoknak köszönhetően egy annyira ízgazdag whiskyínyencséget tölthetünk a poharunkba, amiben parádés összhangban állnak az ízek. Tobzódik a Pedro Ximenez hordókból átvett édes és gyümölcsös jegyekben, ami kiegészül az Oloroso nagyszerű fűszeres jegyeivel és a Bunnahabhain fenséges karakterisztikájával. Ne tévesszen meg minket az édes jegyek hada, ez egy ízig vérig skót whisky, ami semmilyen whiskyrajongónak nem fog csalódást okozni.
Islay és Skócia gyöngyszeme lett ez a kiadás, amiből mindenképp érdemes beszerezni egy üveggel és kiélvezni a régió és a Bunnahabhain minden fortélyát.
Származási hely:
i
|
Skócia |
Régió: | Islay |
Ital típus: | Single Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Bunnahabhain Whisky Distillery |
Palackozó: | Bunnahabhain (Distell) |
Alapanyag: | Maláta |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Ex-Sherry hordó |
Használt hordók: | Pedro Ximenez, Oloroso Sherry |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását. |
Illat: | Illatára édes jegyek a jellemzőek, karamellizált gyümölcsökkel az előtérben. Ott van még a mézes diófélék mámorító aromái, de szegfűszegből és fahéjból sem lesz hiányunk. Fergetegesen imponáló illa, nem hiszem, hogy sok ember megtudná állni, hogy ne nyúljon azonnal egy kortya után. |
Íz és lecsengés: | Miután aromái elcsavarták a fejünket, jönnek az ízek. A juharszirup kidomborodik az ízek sokaságából, de sok különálló édes jegyet is fellehet fedezni. A krémes vanília hihetetlen táncot lejt ízlelőbimbóinkkal, amihez a narancshéj és a csokoládé már jól megszokott kettőse is csatlakozik. A fahéj újból teret nyer magának, sós karamellel és természetesen egy kis malátás felhanggal a teljességért. Lecsengése édes, fűszeres, ez az ízprofil biztosan nyomot hagy ízmemóriánkban. |
Szín: | Mahagóni |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyasztását elsősorban önmagában ajánljuk. |
Weboldal: | bunnahabhain.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!