Vecchia Romagna
A Vecchia Romagna címkéjén Bacchust, a bor és szőlőművészet istenét fedezhetjük fel. Bacchus alakja megidézi a Vecchia Romagnát és azt az életvidám, aranyban ragyogó klasszikus környezetet, amely a brand és az olasz életérzés jellemzője. A szőlőből készülő brandy története egészen a 13. századig nyúlik vissza, ekkor fedezték fel a bor lepárlásának művészetét. Az ennek nyomán keletkező párlatot akkoriban aqua vitae-nek, vagyis az élet vizének nevezték, és a firenzei Medici család tagjai is nagy elismeréssel beszéltek róla, ráadásul gyógyító hatásokat tulajdonítottak a kifinomult párlatnak.
A nemes családból származó Sassoli de Bianchi és Jean Buton együtt alapították az első nagy olasz lepárlóüzemet Bolognában, az 1820-as esztendőben. A Vecchia Romagna brand ehhez képest jóval később, 1939-ben jött létre, és izgalmas egységet teremtett a harmonikus aromakarakterű gyümölcsös ízek és a művészi lepárlás technológiája között. A Vecchia Romagna napjainkban egyre nagyobb sikereket mondhat a magáénak, mióta a szeszes italok piacán 120 éves múlttal rendelkező Montenegro s.r.l. 1999-ben megvásárolta a márkát, és megerősítette annak vezető pozícióját a brandy szegmensében.