Torres
Jaime Torres Vendrell és fivére, Miguel Torres 1870-ben alapította a Familia Torres vállalatot és pincészetet a Vilafranca del Penedés vasútállomás mellett. A Torres-fiúk egy régóta szőlőtermesztéssel foglalkozó családból származtak, így náluk sem volt meglepő a brandy iránti érdeklődés.
Torresék felépítették a brandycég központját, és a pincészetet is. Az első lepárlásra azonban csak jóval később, 1928-ban került sor, amikor a család második generációját képviselő Juan Torres Casals tölgyfahordókat kezdett használni a brandyk érleléséhez. A Penedés legjobb fehérboraiból készített brandyk ezekben a hordókban tettek szert kiforrott karakterükre, és már ebben az időben nagyszerű zamatokat kölcsönöztek a bennük évekig érlelődő brandyknek.
A második világháború első évében, 1939-ben a borászatot és a pincészetet lebombázták, majdnem a földdel tették egyenlővé a Torres brandy központját. Szerencsére a helyreállításra sem kellett sokat várni, hiszen 1940-ben újjáépítették a pincészetet, és ismét beindult a Torres brandy gyártása. A nagy világégés után, 1946-ban jelent meg a vállalat első nagy dobása, a Torres 10, amely azóta a vállalat legnagyobb zászlóshajójává nőtte ki magát. 1975-ben a Torres Brandy már Amerikában is egyre ismertebbé vált, és világszerte megkedvelték ezt a szenvedélyes, tüzes spanyol brandyt.