Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Tio Pepe

Tio Pepe

A Tio Pepe Sherry története nemcsak egy frenetikus sherry históriája, hanem benne van egy ország története, és egy szépséges kisváros valamennyi rezdülését magukba foglalják ezek a letisztult zamatok. Minden azzal kezdődött, hogy 1835-ben Manuel María González Ángel, egy fiatal vállalkozó 23 évesen hirtelen felindulásból úgy döntött, hogy szerencsét próbál a borszakmában. Terve elsőre őrült ötletnek tűnt, ám később kiderült, hogy ez volt élete legnagyobb dobása, hiszen életre hívta a spanyolok egyik kedvenc sherryjét, a Tio Pepét!

Manuel gyakorlatilag fejest ugrott az ismeretlenbe, elmerült egy olyan területben, amelyről korábban semmit sem tudott. A fiatalember a bukás elkerülése érdekében nagybátyjától, José María Ángel y Vargas-tól kért tanácsot, akit szerettei és a barátai csak „Mi tio Pepeként” azaz „Pepe bácsiként” emlegettek, innen kapta a nevét a legendás Tio Pepe Sherry is. Tio lett Manuel mentora, és mindenre megtanította, ami a jerezi borászat művészetének élmezőnyéig vezette az ifjú titánt. Manuel persze nem volt hálátlan egy ilyen grandiózus segítség után, és rábízta a borászat egy jelentős részét a markáns arcélű, bajszos Tióra, a solera érlelési folyamatának eredeti hordóit pedig a megtisztelő „Solera del Tio Pepe” elnevezéssel illette. 

Manuel álma valóra vált, és azóta a Jerez-i sherry-jét a világ mind a négy sarkában megszerették. Robert Blake Byas, a híres angol borkereskedővel kötött partnerséget, így rövidesen a remek sherry eljutott Nagy-Britanniába, Észak-Amerikába és Európa országaiba.

Rendezés:
Cikkszám: R2981
Rendelhető
4.490 Ft
Cikkszám: B0268
Rendelhető
5.250 Ft