TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Csak a legkiemelkedőbb évjáratokban készítik el ezt a bort. A bort a Kopár, az Ördögárok és a Sterntal dűlőből származó tételek alkotják. A rendkívül szigorú szelekció nagyon kis mennyiséget produkál. A szüret általában október közepén történik, amely időszakban az egyes fajták rendkívül szép, fenolos érettséget mutattak, 23-24 mustfokkal. A két éves érlelés előbb francia Taransaud barrique hordókban majd 20 hektoliteres magyar tölgyfahordókban történik, amelyek faillata és íze nem telepedik rá a borra, hanem annak finom eleganciáját segítik.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Villányi borvidék |
Pincészet: | Tiffán Pincészet |
Szőlőfajta: | Cuvée |
Felhasznált szőlő: | 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 20% Merlot |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2015 |
Érlelés módja: | Barrique hordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Limitált kiadás: | Különleges kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 15-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Ételként fehérborssal ízesített borjúmirigyet, disznótorost (inkább csak hurkát) birskompóttal és egyéb belsőségeket ajánlanánk.
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2022. 05. 25.
Nagyobb várakozásaim voltak.