Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Soplica

Soplica

 

„Saw-plee-tsa”. Ezzel az ízes kiejtéssel emlegetik a lengyelek a nemzet legrégibb vodkamárkáját, melynek legelső prototípusát még a 19. század végén, 1891-ben készítették. A lengyel Zubrowka sokkal régebbi receptre nyúlik vissza ennél, ám ipari léptékben készített brandként csak jóval később,1920-ban indult be. A Soplica már ekkor is egy kristálytiszta vodka volt egy igazi történelmi örökséggel, hiszen a vodka alappárlata már a 8. században megjelent Lengyelországban. A Soplica Vodka máig elévülhetetlen érdemeket szerzett a lengyel vodkák között, az első palackozás másolatát afféle nemzeti ereklyeként a mai napig kiállítsák Gniezo Múzeumában.

Minden Soplica atyja, Boleslaw Kasprowitz 1888-ban vodka- és likőrgyárat alapított Gnieznóban (ezt eredetileg Fabryka Wódeki Likierów w Gnieznie-nek nevezték). Itt tették halhatatlanná az eredeti receptúrát az ízek fejlesztésével, és kialakították a Soplica második változatát. Valamennyi Soplica vodka és likőr receptje a briliáns Boleslav Kasprowitz fejéből pattant ki, ezek lettek a későbbi frenetikusan finom Soplica párlatok kiindulópontjai.

A szeszipari ismeretek tudorának számító Kasprowitz számtalan italreceptjét a Recepturarz című könyvben összegezte. A Soplica vodkák ma is a klasszikus receptek jegyében születnek a lengyel Lancut város délkeleti részén. A Soplica márka a lengyel székhelyű CEDC tulajdonába került, majd 2013-ban a CEDC-et a Russian Standard vásárolta meg. Ennek ellenére a Soplica vodkát továbbra is a lengyel üzemben készítik, a jól megszokott tradicionális módszerekkel.

Rendezés:
Cikkszám: R4137
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft
Cikkszám: R4863
Rendelhető
4.450 Ft
Cikkszám: R5275
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft
Cikkszám: R4140
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft
Cikkszám: R4138
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft
Cikkszám: R4139
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft
Cikkszám: R4864
Jelenleg nem rendelhető!
4.450 Ft