Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Rancho Tepua Blanco Bacanora [0,7L|44,5%]

Ár:
27.999 Ft (22.046 Ft + ÁFA)
Gyártó: Rancho
Termék árukódja: R5892
A termékért járó hűségpont: 0
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 39.998,58 Ft/liter
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-07-18

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A „tepua” szó „baltát” jelent az őslakos opata törzs nyelvén (ők már jóval a spanyolok érkezése előtt a Sonoran Sierra Madre-hegységben éltek). Ez az ősi baltaszerű fejsze volt a Bacanora készítéséhez használt agávé betakarításának elsődleges eszköze. Az ősi Sierra Madre hegyei között immár több mint 300 éve Bacanorát kortyolgatnak! A remek párlat a helyi identitás részévé vált, ma már kultikus italnak számít a világ e szegletében. Csak azokat az italokat lehet bacanorának nevezni, amelyek a Sonora-településeken termesztett agévé fajtájából készülnek. A Rancho Tepura maestro Vinatero Roberto Contreras itala. Tepu ranchon, Sonora államban készíti ezeket az energiától pezsgő italokat. Robert már a család bacanero szakembereinek, a „bacanorerók” ötödik nemzedékéhez tartozik, egykor apjától, Don Lalótól tanult meg Bacanorát készíteni. Családja a 77 évig tartó Bacanora-készítési tilalom alatt, 1915 és 1992 között is rendre készítette a jobbnál jobb bacanorákat, és egy csomó rejtett kis lepárlót létesített a tanyán. Ezt a párlatot Maguey Pacifica agávé felhasználásával állítják elő. 36 hosszú órán át sütik a földbe vájt tűzhely fölött, majd vad élesztővel erjesztik rozsdamentes acélkádban 8-10 napig. Ezt követően kétszer desztillálják alembic stillben, amely rozsdamentes acél és réz kondenzátorral rendelkezik. Alkoholtartalmára jellemző, hogy tételenként változhat egy kicsit. Az erjesztéshez használt vizet természetes forrásvíz adja. A Rancho Tepua készítési eljárása elsőre rusztikusnak tűnhet, azonban a párlat többnyire kézműves mezcal mintájára készül, hozza a kiváló minőséget.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!