Plantation rum
–„Szeretem az autentikus italokat: kifejezik annak a földnek a személyiségét, amelyből származnak. A sokszínűség mindig lenyűgöz, mert a bőség áradását jelenti” – mesélt ars poeticájáról Alexandre Gabriel, a Plantation rum találékony menedzsere. A Plantation guruja végigjárt egy csomó karibi szigetet, hogy elsajátítja a rumkészítés csínját-bínját: végigkóstolta a legjobb rumokat, megismerte a desztillálás és erjesztés művészetét. De mitől lett ennyire pompás a Plantation rum?
Szaktudás, szenvedély és elkötelezettség: ez a három irányelv áll a Plantation rum csúcsminősége mögött. És persze ott van még a tudásszomj, a kíváncsiság és a szépség iránti rajongás is! Ezek az erények jellemzik a fáradtságot hírből sem ismerő vállalkozót, Alexandre Gabrielt, aki mindig mindenben a tökéletességet keresi. Szerinte egy remek rumot készíteni olyan, mint felnevelni egy gyermeket, ami eklatánsan szemlélteti hősünk gondos, akkurátus szemléletmódját a rumkészítésben.
Alexandre Gabriel egy pörgős üzletember, aki a legmenőbb technológiai újításokat veti be a ragyogó Plantation rum elkészítéséhez. Ennek érdekében hosszadalmas tanulással elérte, hogy a kisujjában legyenek a szerteágazó és sokszor bonyolult gyártási folyamatok. Alexandre Gabriel tudja, hogy egy kiváló konyak és egy remek rum mindig a nagy szenvedélyből születik, amit másokkal is érdemes megosztani, hogy kiélvezhessék a nemes italokban rejlő aranyló cseppeket. Gabriel 1989-ben felfigyelt a Maison Ferrandra, a francia konyakrégió egyik legrégibb brandjére. A konyakház hírneve már ekkor vitathatatlanul ragyogó volt, a vállalat mégsem aratott kirobbanó üzleti sikereket. Ez felkeltette Gabriel érdeklődését a konyakkészítés fortélyai iránt, és megvette a nagy konyakházat. Önmagához hasonló lelkes üzleti partnerekre talált, így létrehozott egy sajt disztribúciós hálózatot, közben végig a Maison Ferrand tradícióira épített.
Az 1990-es években hősünk alaposan végigfürkészte a Karibi-térséget, hogy megtalálja a trópusi régió legjobb rumját. A Plantation a trópusi régió legnemesebb kézműves rumjaiból született, ezek pedig a legjobb területekről származnak. Gabriel sikerre vitte az álmát: 15 év rumkészítés remeklés után 2012-ben megkapta a Rum Master megtisztelő címét! Gabriel határokat feszegető „crossover” rumja azért lett Plantation (azaz ültetvény), mert ez a név kifejezi a legnagyobb terroirokat és a rum kultúráját, ráadásul ötletgazdája is mindig büszkén beszél arról, hogy egy farmon nőtt fel.
Napjainkban Gabriel a Maison Ferrand elnöke és tulajdonosa, óriási sikereket ért el a rum világában a parádés Plantation rummal. Ráadásul létrehozta a zseniális Plantation rumokat, amikben a Karibi-térség szenvedélyessége egyesül a francia terroirok csúcsminőségével!