TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Sotol Észak-Mexikó kedvenc itala, és most mi is megkóstolhatjuk a kategória egyik királyát, az Oro de Coyame Sotolt! A sotol a spárgafélék családjába tartozó virágos növényfaj – olyan nagyszerű nedűk születnek belőle, mint az Oro De Coyame Sotol.
Gerardo Ruelas maestro sotolero kezei között egy igazi remekmű látott napvilágot a sotol műfajában. Ruelas a különböző stílusú sotolok mestere, az añejo-változattól a cremas de sotolig számos finom ital megálmodója és létrehozója. A dolog pikantériája, hogy a legendák szerint olyan szürreális elemeket is bevet a sotolkészítéskor, mint a marihuána, a peyote és a kígyóméreg…Most egy szerényebb, kevésbé „rizikós” összetevőt választott, és a Desert Spoonból indítva bontotta ki a sivatagi növények izgalmas és színes aromatikáját az Oro De Coyame Sotolban. Ruelas érti a dolgát, családjában ő már a harmadik nemzedék képviselőjeként űzi a sotol mesterségét, ami jó ajánlólevél az ital emelkedett aromáihoz.
A sotol kiindulópontját jelentő Dasylirion wheeleri -más néven: Desert Spoon– Aldamából, a chihuahuai régióból származik. Rueras azért választotta a Desert Spoon növényt, hogy egy korábban sosem kóstolt egyedi párlattal rukkoljon elő a sivatag kincsestárából.
Származási hely:
i
|
Mexikó |
Ital típus: | Blanco - Silver |
Lepárló/ Gyártó: | Oro De Coyame |
Palackozó: | Oro De Coyame |
Alapanyag: | Sotol |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását. |
Illat: | Illata édes és vaníliás, az érdekesség kedvéért egy kis kátrány is feldereng az orrban. |
Íz és lecsengés: | Ízében eszményi aromaegyensúlyt alkot a kiegyensúlyozott gyógynövényes minőség és a visszafogott füstösség. Kirajzolódik a szánkban a vajas simaság, a pörkölt dió, még a kapor is. Az élelmesebbek felfedezhetik a sült articsókát ebben a füstös édességben.
Lecsengésében kellemes forróság marad a szánkban. |
Szín: | Kristálytiszta |
Ezekhez ajánljuk: | Remek alapanyaga prémium koktéloknak, vagy akár önmagában is tökéletes ital. |
Egyéb érdekesség: | A sotol egy Mexikó északi, sivatagos részéről származó égetett szesz, amit Chihuahua, Coahuila és Durango államokban készítenek a nyugati üstökvirág cukorban gazdag tövéből. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!