Olmeca Tequila változataink
Az Olmeca Tequilát Mexikó Los Altos régiójában készítik. Az ásványi anyagokban gazdag, vörös talajáról híres terület ideális a csúcsminőséget képviselő, bőséges cukortartalmú agávék számára. Az Olmecót jelenleg 80 országban forgalmazzák, és a márka Oroszországban, Törökországban és Dél-Afrikában piacvezetővé lépett elő. A tequilakészítés tudományának alapja a legjobb minőségű alapanyagok összegyűjtésében rejlik. Mint minden kiváló ital létrejöttéhez, a tequilakészítéshez is idő kell, így a türelem is fontos erény az Olmeca szakértőinél. Ehhez a pompás és temperamentumos italhoz csak kézzel válogatott, Los Altos régióban termett érett tequilát használnak. Az agávét lassan és gondosan, hagyományos téglakemencében pörkölik három napon át, majd az aprítás után erjesztik, és copper pot stillben desztillálják. Mindkét érlelt Olmeco Tequilát, az Añejót és a Reposadót is meglepően kicsi, korábban Bourbont tartalmazó hordóban érlelik.
Az Olmeca Tequila palackján egy misztikus olmék arcát láthatjuk. Az olmékok létrehoztak egy rejtélyes, ám roppant fejlett civilizációt, amely piramisokból, templomokból irányította a környezetében élő népeket. A mexikói lépvidéken kialakuló, szokatlanul fejlett civilizáció piramisai az egyiptomi gúlákra emlékeztettek. Az Olmeca Tequilát inspiráló ősi népek abban is hasonlítottak az egyiptomiakra, hogy mai tudásunkkal is elképzelhetetlenül könnyen mozgattak gigászi kőtömböket ezekhez az építkezésekhez (még akkor is, ha több száz kilométerről kellett a helyszínre szállítaniuk ezeket).