Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Oban

Oban Whisky

Létezik olyan skót whisky a Highland régióban, amely egyszerre adja vissza a gyümölcsök édességét, a tenger sós ízét és a füstös tőzegességet? Az Oban whisky zamatában eszméletlen komplexitásban jelenik meg az aromák bámulatos bősége!

Változnak az idők, de az Oban whisky gyártásának mesterei a 21. században is hűek maradnak az ősi tradíciókhoz, és ugyanolyan nemes zamatokkal bűvölik el a műfaj szerelmeseit, mint a 18. század végén. Az Oban a régi gael nyelven „kis öblöt” jelent, amely a brand egyik nagyszerű whiskyjének, az Oban Little Bay Whisky nevében is megjelenik. Az Oban whisky egy békés és csendes kikötő azoknak, akik egy kiváló italt kortyolgatva szeretnék lelassítani a rohanó hétköznapokat.

Az Oban whisky története 1794-ben kezdődött, és a gyártási fortélyok a makulátlan minőség jegyében nem változtak az elmúlt 225 évben. Az Oban Distillery ősibb, mint maga Oban városa: a lepárlót a Stevenson család tagjai 1794-ben alapították, a várost azonban csak 1811-ben. Akkoriban Stevensonék még nem whiskylepárlásra készültek, hanem egy sörfőzdét indítottak Oban Brewery néven, és a Cowbell Ale nevű világos sör (a Kolomp Ale) volt a legfelkapottabb italuk. Az Oban Distillery egy családi vállalkozás, a kezdet kemény évei után egy új generáció, a Stevenson fiúk vették át az apjuktól a cég irányítását. Semmit sem bíztak a véletlenre, és főnökként ott éltek a lepárlóban, ráadásul egy titkos kémlelőlyukat is fúrtak a falba, hogy végig szemmel tarthassák az épületben dolgozó embereiket.

Az Oban lepárló a méretét és a munkatársak számát tekintve is egyike Skócia legkisebb lepárlóinak (alig nagyobb egy holdnyi földnél). Az Oban egy rendkívül kis létszámmal dolgozó lepárló: mindössze heten dolgoznak benne, így minden korty whisky 14 dolgos kéz munkáját dicséri. Ez a hét mester a whiskykészítés művésze: lézer pontossággal átlátják a készítés valamennyi lépését, és egy olyan örökség őrzői, amely 225 éve semmit sem változott. Felbecsülhetetlen szakértelmük generációról generációra száll, és ez komoly szerepet játszik az Oban whisky minőségének állandóságában.

Rendezés:
Cikkszám: R0546
Rendelhető
Akcióból hátralévő idő
32.490 Ft 27.990 Ft
Cikkszám: R5828
Rendelhető
51.990 Ft
Cikkszám: R1784
Jelenleg nem rendelhető!
10.790 Ft
Cikkszám: R1880
Jelenleg nem rendelhető!
32.490 Ft
Cikkszám: R2432
Jelenleg nem rendelhető!
34.990 Ft