Noilly Prat
Joseph Noilly 1801-ben nyitott élelmiszerboltot, és ugyanebben az esztendőben ünnepelte gyermeke, Louis Noilly születését (később a kis Louis vitte sikerre a Noilly Prat vállalatot). 1813-ban Joseph már minőségi borokat és szeszes italokat árult az üzletében, Lyonban. 1828-ban Louis Noilly követte apját, és ez új lendületet adott a családi vállalkozásnak. 1855-ben Louis Noilly és veje, Claudius Prat hívták életre a Noilly Prat vállalatot, és Marseillanba költöztették a céget, ahol a mai napig működik. A brandet olasz versenytársa, a Martini & Rossi vásárolta meg 1971-ben, 1992-ben pedig a vállalat beolvadt a Bacardi-Martini termékcsalád portfóliójába.
A Noilly Prat vermutok létrejöttének története sem hétköznapi. Azt már az ókor óta tudjuk, hogy a bor hordós érlelése megváltoztatja annak tulajdonságait. De még izgalmasabb a helyzet, ha a hordókat hatalmas távolságokra szállítják, és a szeszélyes időjárás viszontagságainak kitett bor egyre sötétebb árnyalatokat ölt, illetve teltebb ízűvé válik. Ezt a jelenséget figyelte meg 1813-ban Joseph Noilly, aki a természetes folyamat utánzása révén alkotta meg Franciaország egyik leghíresebb vermutját. A varázslatos italnak most, a 21. században is rengeteg rajongója van!