Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Mellavinum - Pannon Mézbor Manufaktúra

A Pannon Mézborok a selymes és lágy méz erjesztésével készülnek, amihez a dolgos méhek gyűjtik össze a fenségesen édes alapanyagot! A mézet nem lehet préselni, mint a rumkészítéshez használt cukornádat, inkább „must” készül belőle. A méz cukortartalma meglehetősen magas, 75-80%-os, így a mézborkészítőknek muszáj alacsonyabb szintre hígítani, hogy alkalmassá váljon az erjesztésre. Ehhez többnyire forrásvizet használnak fel, mert ennek segítségével hozható létre a lehető legtisztább íz. A következő fázisban az erjesztőgombák kerülnek a folyamat középpontjába, és ők alakítják ki az erjesztett méz elbűvölően finom aromáját, amelyet minden palack Pannon Mézborban élvezhetünk. 

A csak méz erjesztésével készült italok a gyártó szerint több ezer esztendővel előzik meg a mai söröket és szőlőborokat. Már az ókori kínaiak, görögök és egyiptomiak is mesés mézborokkal koccintottak, ha részt vettek egy előkelő lakomán vagy ünnepelni támadt kedvük. Az ősi kultúrákban izgalmas hit kapcsolódott a mézborok fogyasztásához: voltak, akik úgy vélték, a mézbor kortyolgatásával különleges hatalomra tehetnek szert. Ez a gondolat megjelenik Arthur király mondájában is.

Rendezés: