Marie Brizard
Marie Brizard az első számú francia női likőrmester volt, egy igazi kiemelkedő tehetség ezen a területen!
Marie Brizard 1714 júniusában született Bourdeuxban, és 1755-ben már a likőrkészítés nagy szakértőjeként emlegették. Jól választott üzleti partnert, mert Jean-Baptiste Roger támogatásával hozta létre cégét, a Maison Marie Brizard & Rogert. Az alapítók nem egy sablonos likőrrel, hanem valami zabolátlanul vibráló újdonsággal akartak nagyot dobbantani, így az Anisette referenciatermékkel és egy seregnyi minőségi likőrrel építették fel a brand mítoszát és nimbuszát. 1763-ban Marie Brizard véglegesítette a Marie Brizard nevét viselő Anisette likőr receptúráját, amelyen a mi napig nem sokat változtattak.
1805-ben, a cég alapításának 50 évfordulóján Marie gyermekeinek, elsősorban Theodore Rogernek adta át a cég vezetőségét. A brand mér a csúcsra járatta a likőrkészítést átható szakértelem képességét, így ideje volt nekivágni a ég növekedésének. 1827-től kezdve a cég a bejutott a francia és spanyol piacokra, majd beindult az export Dél-Amerikába és az Egyesült Államokba, 1893-ban a Maison Marie & Brizard részt vett a chicagói világkiállításon, és innentől kezdve a nagy szakmai díjak mindig megjelentek a palack címkéin.