Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Mandarine Napoleon

Nem tudjuk, mennyire szerette Napóleon a mandarint, de az biztos, hogy a nagyszerű Mandarine Napoleon likőrért egyenesen rajongott! A kiváló likőr receptje meglepő módon a francia császár orvosának köszönhető.

A Mandarine Napoleon zsenge gyermekkora egészen 1892-ig nyúlik vissza, de ha igazán akkurátusak akarunk lenni, akkor a leleményes likőr eredete az 1700-as évek végére, az 1800-as évek elejére vezethető vissza, Bonaparte Napóleon idejére. Napóleon személyes orvosa, Antoine-Francoise de Fourcroy alkotta meg a Mandarine Napoleon receptjének prototípusát. A lelkes doki alkoholba áztatta a mandarint és a narancsot, majd ezt a teljesebb ízélmény fokozása érdekében összerázta egy kiváló francia konyakkal. A derék Antoine egy olyan italra vágyott, amelyet ő és a nagy Napóleon együtt kortyolhatnak. Ebben az időszakban a mandarin luxusterméknek számított: méregdrágán hozták a messzi Kínából, ám a gyümölcsöt a 18. században már francia földön is termesztették, és a ravasz doki olcsóbb, korzikai mandarint használt furmányos kísérletéhez – lám, el is készült az első Mandarine Napoleon likőr!

Az ital teljesen lenyűgözte a jó öreg Bonapartét, a Mandarine Napoleon likőr életében azonban 1892 bizonyult a legnagyobb fordulatnak. Louis Schmidt, egy belga vegyész megtalálta Fourcroy doktor naplóját, és delejes hatással volt rá a Mandarine Napoleon likőr ötlete: nyomban nekilátott a recept megvalósításának, amit hamarosan palackoztak, és kereskedelmi forgalomba is került. A Mandarine Napoleon likőr elkészítésének módszere azóta sem változott jelentősen: a 10 éves konyakot macerált mandarin és narancshéjjal keverik, amely Szicíliából, Andalúziából és Napóleon szülőföldjéről, Korzikáról származik. A mandarinnak igencsak forró éghajlatra van szüksége a növekedéshez, ezeken a területek kedveznek a lédús gyümölcs fejlődéséhez.

A gyümölcsök héjában lévő illóolajok átadják aromakincsüket a szesznek. A Mandarine Napoleon likőr mesterei leszűrik a keveréket, majd 21 növénnyel és frenetikus fűszerrel gazdagítják (például szegfűszeggel, szerecsendióval és angelikagyökérrel). A Mandarine Napoleon likőrre egy 6 évig érlelt konyak teszi fel a koronát, mert ezzel összekeverve még összetettebb és kiegyensúlyozottabb zamatot kapunk! Napóleon egyik híres mondása szerint mindenki előtt ott áll a fejlődés lehetősége, minden katona a zubbonyában hordja a marsallbotját, de a Mandarine Napoleon megízlelése után bizonyára ő is a mellényzsebében hordott egy üveggel ebből a csodás tételből!

2009 szeptemberében a belga De Kuyper megvásárolta a Mandarine Napoleont a Fourcroytól, és még nagyobb lendületet adott a brand fejlődésének. A belga De Kuyper Liquieur által palackozott Mandarine Napoleon egy nagyszerű likőrkülönlegesség, amit Napóleonhoz hasonlóan mára meghódította a világot, és Önnek sem szabad kihagynia, mert a legfenségesebb prémium italok egyike.

Rendezés:
Cikkszám: R1139
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R0488
Rendelhető
7.850 Ft