Mamont
2103-ban egy korábban sosem látott Jukagir-mamutotot találtak Szibériában. Ez az élmény inspirálta a hatszor desztillált szibériai ultraprémium vodkát, a Mamontot! Az International Spirit Challenge-en a Mamont aranyérmet kapott egyedi agyar alakú palackjáért. A vodka az Itku Distilleryben, Oroszország legrégebbi szeszfőzdéjében nyeri el ízeinek teljességét.
Az Altáj-hegység lábánál szakképzett kézművesek által készített Mamont Vodka a tradicionális készítési módszerek és a természetes alapanyagok zseniális ötvözete. Az 1868-tól működő Itkul Distillery Szibéria első lepárlója volt. Egész Oroszországban ez az egyetlen lepárló, ahol tiszta malátából állítanak elő alkoholt. A Mamont Vodka készítéséhez az első lépés a legfinomabb szibériai őszi búza felhasználása volt. Erjesztés után ezt a búzát a egész Oroszországban híres kristálytiszta Altáj-hegységi forrásvízzel keverik össze. A keveréket hatszor desztillálják, kis mennyiségben cédrusdiós alkoholt adnak a folyadékhoz, amelyet ezután háromszor szűrek át szibériai ezüst nyírfaszénen.
A végeredmény magáért beszél: egy olyan testet-lelket melengető energikus vodka, amely a legdermesztőbb szibériai hidegben is képes felébreszteni az ember érzékszerveit!