Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Luxardo

Luxardo

 

Girolamo Luxardo 1832-ben alapította a Luxardo italvállalatot, amelyet több nemzedék óta rendületlenül a Luxardo család tagjai irányítanak.

Dalmácia számos szigetből és hegyvidékből álló terület az Adriai-tenger keleti partján, Horvátország egyik legfontosabb régiója. Ez a szemet gyönyörködtető vidék, pontosabban Zara ad otthont egy nemes és előkelő italvállalatnak, a Luxardónak.

A Szardíniai Királyság konzuli képviselőjeként Girolamo Luxardo 1817-ben költözött erre a káprázatos területre a feleségével, Maria Canevarival. Girolamo és neje élénken érdeklődni kezdtek egy dalmáciai különlegesség, a Rosolio Maraschino receptje után.  Ezt a legendás likőrt már a középkor óta lelkesen készítették a szigetországban, de Luxardóék tökéletesítették, és egy igazán kifinomult italt varázsoltak belőle. Girolamo és felesége 8 év kitartó kutatás és kísérletezés után készítette el a mennyei maraschinós italt, amely még az osztrák császár exkluzív elismerését is elnyerte (nem győzött áradozni a Luxardo italok kiváló minőségéről). A hagyományos copper pot stillek, az érlelőtartályok, a maraschino ültetények, a raktárok és a vadonatúj palackozási irányvonalak egy remekbeszabott brandet körvonalaznak, a Luxardo beírta magát napjaink legjobb italainak történelmébe! A Luxardo népszerűségére jellemző, hogy immár 85 különböző országba exportálják a vállalat italait és szenzációs szirupjait, amelyek új lendületet adtak a bártenderek fantáziájának és az általuk megálmodott kreatív koktéloknak.

Rendezés:
Cikkszám: R3149
Rendelhető
1.200 Ft
Cikkszám: SY163
Rendelhető
2.750 Ft