Linie
Line, azaz vonal. A kiváló aquavit ismérve a lágy és kiforrott, karizmatikus finomság, amely a Linie jellemzője. Hordóban pihenve kétszer is áthajózik az Egyenlítőn, így nyeri el a burgonyából készült Oloroso hordóban érlelt akvavit az igazi kiforrottságát.
A Linie a világ egyik legrégibb aquavit márkája. Minden 1805-ben kezdődött, amikor a norvég kereskedőcsaládok egyik doyenje, Lysholmék burgonya akvavitet kezdtek szállítani Kelet-Indiába. Itt az emberek nem nagyon lelkesedtek az aquavit iránt, ezért a remek párlatot inkább visszahozták Norvégiába. Amint 1807-ben az aquavittel bőséggel megrakott hajók megérkeztek a norvég kikötőkbe, és az ott lévő döbbenten kostantálták, hogy az ital zamata fényévekkel jobb lett, hála a hosszas tengeri utazásnak. Ettől a napról a Linie valamennyi cseppjét tengeri utazásra küldték a világban, hogy minél érettebbé váljék, és a tengeri kalandok során a hajók fedélzetén még jobban kiteljesedjenek benne az akvavitos ízek. Ennek érsekében az aquavites hordók kétszer is átszelték az Egyenlítőt, ez a tendencia pedig még azóta is fennmaradt az ízek finomhangolása miatt.
A Linie egy burgonyás bázison álló párlat, amelyhez a desztillálás során számos gyógynövénnyel és frenetikus fűszerrel dobják fel az aromák sokaságát. A klasszikus „világmegváltó” botanikai receptúra immár 200 éve felkavarta a kedélyeket a hétköznapokon oly hűvös Norvégiában, és képes felmelengeti az ember testét és lelkét. A régi íz olyan menőnek bizonyult, hogy azóta sem változtattak rajta! Külön parádés, hogy az ifjú akvavitet spanyol sherry hordóban érlelik, és egy igazi tengeri kalandozás során összesen kétszer is átszeli az Egyenlítőt a tengeri habok között, ezáltal születik újjá és nyeri el tökéletes kiforrottságát. Így lesz napjaink egyik legjobb akvavitjává, amiben elválaszthatatlanul egybeforr a köménymag és az ánizs.